Felkészülve várják a diákokat az érmihályfalvi iskolák

2020. Május 29.

Az országos előírásoknak megfelelő óvintézkedéseket előkészítve várják a végzős diákokat az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban és a Zelk Zoltán Általános Iskolában is.

 

A június 2-tól kezdődő felkészítő órák rengeteg szervezést jelentettek az oktatási intézmények számára, az előkészületeket azonban az általunk felkeresett iskolák sikeresen lebonyolították, így jövő hét keddjén már minden készen várja a diákokat. Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Líceumból 24 diák vesz részt a felkészítőkön, az oktatási intézményben már beszerezték a lázmérőket, a bejáratokhoz fertőtlenítőszereket helyeztek ki, amellyel az érkező diákok cipőjüket is fertőtleníteni tudják. Kijelölték a be- és kijáratokat, ugyanakkor a padokat is megszámozták – tudtuk meg Zeffer Tímea igazgatótól. A román tagozatnak három, a magyarnak négy órája lehet naponta, e szerint van összeállítva az órarend. Várják a diákokat, ugyanakkor izgulnak is az óvintézkedések gyakorlatba ültetése miatt, hiszen tanárnak és diáknak sem könnyű négy órát végigülni a maszkban – tette hozzá.

A Zelk Zoltán Általános Iskolában is kijelölték a használható útvonalakat, a beléptetéskor testhőmérsékletet mérnek, kéz- és lábfertőtlenítés történik, a diákok maszkot kapnak. Az ingázók ugyanezen a procedúrán esnek át már az autóbuszra való felszálláskor – tudtuk meg Varga Róbert igazgatótól. Az intézménybe való belépéskor ugyanez az eljárás vonatkozik mindenkire, az eljárást már másfél hete alkalmazzák. Az óvodába és iskolába való iratkozás miatt érkezők számára is érvényes egy bizonyos óvintézkedés, az előtérben egyszerre csak hárman tartózkodhatnak.

A felkészítő órán résztvevő csoportok leosztását kifüggesztették a bejáratnál, illetve a padokat is megszámozták, így mindenki csak a számára kijelölt helyre ülhet le. A tanórákat negyedórás eltolódásokkal kezdik, szünetben is szolgálatos pedagógus felügyeli a szabályok betartását.

Az iskola már rendelkezik a szükséges felszereléssel, megvásárolták a lázmérőt, a maszkok és fertőtlenítőszerek is megvannak. Bár azt nem tudják felügyelni, hogy az iskola területén kívül is betartsák a diákok az óvintézkedéseket, a tanintézmény falain belül figyelnek, hogy minden az előírásoknak megfelelően történjen – mondta el az igazgató. Az iskolában idén 105 diák végez, közülük megközelítőleg 60 tanuló jelezte, hogy részt vesz a felkészítő órákon. Ennek az igazgató elmondása szerint több oka is van: egyrészt a szülők jelezték, hogy meg vannak elégedve a Zoom alkalmazásom keresztül tartott online órákkal, másrészt vannak, akik tartanak a fertőzéstől, bár jelenleg Érmihályfalván nem tudnak koronavírusos megbetegedésről.

 

János Piroska

 

forrás: www.erdon.roTovábbi cikkek

Életkerék - 2020. Április

2020. Május 29.

Az április folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Életkerék - 2020. május

2020. Június 5.

A május folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Haladnak a munkálatok a tanmedence építésénél

2020. Május 26.

A kivitelező a minőségre kell koncentráljon

Tartálymosási és fertőtlenítési munkálatok, csütörtökön

2020. Május 26.

Az APA CANAL NORD VEST közleménye.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: