Mindenki a maga portája előtt

2012. Július 6.

A hőségriadó esetén alkalmazandó intézkedések részeként Érmihályfalván is locsolják a főbb utcákat reggelenként. A lakosoktól elvárják, hogy tartsák rendben portájuk elejét.

 

Bihar megye is egyike azoknak a megyéknek, melyekre a narancssárga kód érvénes, vagyis hőségriadó van, napokig 37-38 Celsius-fokos hőmérsékletre lehet számítani. A Sürgősségi Esetek Felügyelősége (ISU) minden elöljáróságra eljuttatja az ilyen esetben érvényes teendők listáját, de az interneten is folyamatosan követik a meteorológiai előrejelzéseket, tudtuk meg Karsai Attilától,Érmihályfalva alpolgármesterétől. Ennek megfelelően reggelente locsolással frissítik fel a város központját, és a fő útvonalakat. Természetesen az lenne az ideális, ha minden utcára eljutnának, de ahhoz sem géppark, sem személyzet nem áll rendelkezésre, tette hozzá az elöljáró.

Felhívás

Bár még csak nagyjából egy hete van hivatalban, az alpolgármester máris a háztartásokba írásban eljuttatandó felhívást intézett a lakosokhoz. Ebben felhívja a figyelmet arra, hogy a Helyi Tanács 2005/65. számú határozata alapján magán és jogi személyek egyaránt kötelesek a házaik, cégeik előtti járdát tisztán tartani, és kánikulai napokon locsolni. Ugyancsak kötelező a porták előtti árkokat tisztán- és karbantartani. Ezek elmulasztása magánszemélyeknél 50-150, jogiaknál 100-500 lejes bírságot eredményezhet. Ne várja el senki, hogy saját portája előtt az elöljáróság alkalmazottai tegyenek rendet, seperjék a járdát, ezt mindenki megteheti, segítve az elöljáróság dolgát, nem utolsó sorban pedig megbecsülve önmagát is, fogalmazott Karsai Attila. Kifejtette: a büntetés nem cél, de élni fognak vele, ha szükséges.További cikkek

(Fotó: Magyar István)

Többen elsőáldoztak, mint tavaly

2012. Július 6.

Július elsején 49 gyerek elsőáldozott az érmihályfalvi római katolikus templomban. Az ünnepi szentmisére zsúfolásig telt az istenháza.

A Verőcén járt érmihályfalvi és érsemjéni delegáció (Fotó: Rencz Csaba)

Érmellékiek bemutatkozó látogatása a Dunakanyarban

2012. Július 6.

Június utolsó és július első napján rendezték meg a Dunakanyarban lévő Verőce melletti Lósi-völgyben a VI.Erdélyország az én hazám elnevezésű „világtalálkozót”, melyen az Érmellék volt a meghívott, mint bemutatkozó tájegység. Érmihályfalva, és tánccsoportja révén Érsemjén volt a képviselő.

Meghívó a VI. Érmihályfalvi Nemzetközi Alkotótábor zárókiállítására

2012. Június 30.

A 2012 június 23. és július 1. között megrendezett VI. Érmihályfalvi Nemzetközi Alkotótábor zárókiállítására várunk szeretettel minden érdeklődőt.

Nyíló Akác 2012 Keretprogram

2012. Május 8.

Programismertető XX. Nyíló Akác Napok 2012

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: