Találkozó a jövő közös építésének jegyében

2021. Június 3.

Gazdák és méhészek találkoztak az elmúlt hétvégén a barantói erdészháznál

 

Családias hangulatú összejövetelt szervezett Nagy László agrármérnök, érmelléki falugazdász  valamint Gyula Lehel vállalkozó, méhészgazda május 29- én szombat délután a barantói erdészháznál környékbeli méhészeknek és gazdáknak egy baráti, szakmai találkozóra. Nagy László köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki hogy ilyen szép számban elfogadták meghívását egy tartalmas délután eltöltésére.

Részt vett többek között, Nagy Miklós Szalárd község polgármestere, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének Bihar megyei elnöke, Kovács Szabolcs István a Partiumi Falugazdászok ügyvezető elnöke, valamint Simon Dalma falugazdász, pályázati szakértő, jelen voltak még a Partiumi Falugazdász Hálózat néhány képviselője, továbbá  Érmihályfalva város polgármestere Nyakó József és alpolgármestere Karsai Attila. Sajnos Magyar Lóránd Szatmár megye R.M.D.SZ.-es parlamenti képviselője, a Partiumi Falugazdász  Hálózat kordinátora, elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni. Nagy László köszönetét fejezte ki Balazsi Józsefnek Érsemjén polgármesterének, hogy biztosította a helyszínt a találkozó létrejöttéhez.

A gazdák és a méhészek szimbiózisát senki sem vitatja, ugyanakkor a gazdákra óriási felelőség hárul amikor kiválasztják milyen permetező szert használnak növénykultúrájuk védelmében. A méhek akár többszörösére is növelhetik a gazdák hasznát úgy, hogy kárt semmilyen módon nem okoznak, miközben egy virágzáskor rosszul megválasztott növényvédő szer egész méhpopulációkat ki tud irtani. Azt is meg kell említeni, hogy a háztáji gazdálkodók felelősége is felértékelődött az utóbbi időben,ők is felelősen kell használják a növényvédő szereket és vegyék figyelembe a szakemberek, falugazdák tanácsait különösen a gyümölcsfák virágzása idején.

Bár az időjárás nem volt túl kegyes a vendégekhez és vendéglátóikhoz, Gyula Lehel igyekezett ezt a délutánt egy mézkóstolóval emlékezetessé tenni, ami különösen a jelenlévő gyerekek és hölgyek körében szerzett osztatlan sikert. Aki pedig a markánsabb ízvilágot részesíti előnyben az Oláh Imre kiváló babgulyása után pödörhette meg elégedetten a bajuszát, amennyiben volt neki... Kiss Csaba pedig kellemes zenékkel, melódiákkal járult hozzá a délután hangulatához.

Az est közeledtével, a vendégek és vendéglátók búcsúzásakor az a vélemény fogalmazódott meg, több ilyen találkozót kell szevezni, folyamatos kapcsolattartásra van szükség a falugazdász  hálózaton keresztül a zavartalan együttműködés jegyében.További cikkek

Életkerék - 2021. május

2021. Június 4.

A május hónap folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Tisztelt érmihályfalvi lakosok

2021. Június 10.

Újabb fejlesztések az érmihályfalvi vízszolgáltatónál

Szúnyogirtás Érmihályfalván!

2021. Június 3.

Június 4-én szúnyog- és kullancsirtás veszi kezdetét Érmihályfalva közterületein.

a kép ilusztráció

Permetezés lesz június 4-én

2021. Május 31.

Pénteken permetezik a díszcserjéket a főutak mentén.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: