Többen elsőáldoztak, mint tavaly

2012. Július 6.

Július elsején 49 gyerek elsőáldozott az érmihályfalvi római katolikus templomban. Az ünnepi szentmisére zsúfolásig telt az istenháza.

(Fotó: Magyar István)

(Fotó: Magyar István)

A hagyományokhoz híven a gyerekek a parókia udvaráról indultak vasárnap reggel a templomba, a menet élén ministránsok haladtak, a sort Györfi József esperes-plébános zárta. A kánikulai meleg ellenére a templom zsúfolásig telt, az első padsorokat az elsőáldozók foglalták el, kik a tavalyi létszámnál (32) többen, 49-en voltak, 28 fiú és 21 leány. Prédikációjában Györfi József egyebek mellett arról szólt a fiatalokhoz intézve szavait, hogy az elsőáldozásra készülődés során tanultaknak, majd a szentáldozás átélésének a későbbiekben tükröződnie kell magaviseletükben is, hiszen ha ez elmarad, valójában értelmét veszti a lényeg.

erdon.ro    


További cikkek

A Verőcén járt érmihályfalvi és érsemjéni delegáció (Fotó: Rencz Csaba)

Érmellékiek bemutatkozó látogatása a Dunakanyarban

2012. Július 6.

Június utolsó és július első napján rendezték meg a Dunakanyarban lévő Verőce melletti Lósi-völgyben a VI.Erdélyország az én hazám elnevezésű „világtalálkozót”, melyen az Érmellék volt a meghívott, mint bemutatkozó tájegység. Érmihályfalva, és tánccsoportja révén Érsemjén volt a képviselő.

Kánikula

2012. Július 8.

Az ország több megyéjében, így Biharban is narancssárga kód érvényes, ami hőségriadót jelent.

Mindenki a maga portája előtt

2012. Július 6.

A hőségriadó esetén alkalmazandó intézkedések részeként Érmihályfalván is locsolják a főbb utcákat reggelenként. A lakosoktól elvárják, hogy tartsák rendben portájuk elejét.

Meghívó a VI. Érmihályfalvi Nemzetközi Alkotótábor zárókiállítására

2012. Június 30.

A 2012 június 23. és július 1. között megrendezett VI. Érmihályfalvi Nemzetközi Alkotótábor zárókiállítására várunk szeretettel minden érdeklődőt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: