“Asszonyversek” kötetének bemutatója

“Asszonyversek” kötetének bemutatója
2013. May 18.
Nincs Nyíló Akác Napok könyvbemutató nélkül - idén Sillye Judit: Holdpermet című kötetét vehettük kézbe, mely "asszonyverseket" tartalmaz.
/vlm/Image/Show/84/
Sillye Judit, Boros József és Nyakó József társaságában

A költemények természete, hogy előbb-utóbb kötetbe kívánkoznak – mondta Boros József tanár, aki az előszót írta, illetve be is mutatta a kultúrházban megjelent érdeklődőknek Sillye Judit: Holdpermet című kötetét.
Büszke arra, hogy érmihályfalvivá lett, mert a városban “sarjadnak a tehetségek”, mondta a méltató, hozzátéve, hogy előtte – de mások előtt sem – volt titok, hogy Sillye Judit verseket ír. Olyan verseket, melyeket Boros József az “interaktív költészet” kategóriájába sorolt, mivel szerinte a szavak, sorok, mondatok közötti központozás elmaradása egy olyan alkotói “fogás”, ami valójában “bevonja” az olvasót az alkotás folyamatába, továbbgondolásra serkent.

“Asszonyversek” ezek, melyek betekintést engednek egy olyan nő lelkébe, akit érezhetően nem kényeztetett el az élet – méltatta a költeményeket Boros József.
A szerző maga elsőként köszönetet mondott Nyakó József polgármesternek, mert mint fogalmazott, annak biztatására és támogatásával állt össze a kötet, továbbá Kovács Évának, aki illusztrációkat készített a költeménynek mellé.
A versekből Felvinczi Erzsébet tanítónő és Boros Emőke Blanka tanárnő mondott el néhányat ízelítőül.
Nyakó József polgármester felidézte korábbi találkozásait a költővel, megállapítva, hogy életvitelük eltérő fordulatszámon pörög, de felfedezhető bizonyos lelki rokonság. A tehetségek támogatása-menedzselése mindenkori kötelessége azoknak, akiknek az módjukban áll – például a Helyi Tanácsnak is, mely a továbbiakban is eleget tesz ennek, ígérte meg a polgármester.
A továbbiakban a közönség soraiból szót kérők gratuláltak a szerzőnek, illetve fejezték ki örömüket, hogy “új színnel gazdagodott” az érmihályfalvai művészeti-kulturális élet, név szerint: id.Szilágyi Ferenc költőtárs, Gavrucza Tibor ny.székelyhídi lelkész- képzőművész, Szalai Ilona könyvtáros, Szabó Éva, a Máté Imre Irodalmi Kör alapítója, a már említett Felvinczi Erzsébet, és Nichita Anikó.
A kötet szimbolikus 5 lejért volt megvásárolható, amit a szerző természetesen dedikált is a helyszínen.

Keresés