“…egy nagy csomag szeretet”*

“…egy nagy csomag szeretet”*
2014. December 6.
Péntek délután kopogott be a Mikulás a Bank utcai iskolában működő napközis csoporthoz.
/vlm/Image/Show/84/
A gyerekek verses műsorral várták a Mikulást

Hó híján a Mikulás nem szánon, hanem négy keréken érkezett meg a péntek délutáni napsütésben a Bank utcai iskolaépületben működő, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kötelékéhez tartozó napközis csoport gyerekeihez.
András Ildikó tanárnő felügyelete mellett várták a gyerekek a vendéget, fejükön mikulás-sapkát viselve, melyeken csillagok villóztak. Nem vártak hiába, meg is érkezett a sok csomagot cipelő Mikulás, a gyerekek pedig a köszönés után előadták az erre az alkalomra készült műsorukat. A verseket ki bátrabban, ki szégyenlősebben mondta el, volt, aki előbb vonakodott is, aztán csak nekilátott (*a cím az egyik vers egyik sora). A Mikulás – tőle elvárhatóan – minden gyereket ismert, tudta, hogy a nagyobbak miként viselkednek az iskolában, és érdekes módon sokat tudott a vallásórák történéseiről… A versmondások után előbb a gyerekek ajándékozták meg a Mikulást: ez alkalomra készült rajzaikat, festményeiket adták át egy iratgyűjtőben. A Mikulás meghatottan vette át a meglepetést, majd ő fogott a névre szóló csomagok átadásának: minden gyereket név szerint szólított, azok pedig neki is láttak az ajándékok felleltározásának, kibontva az édességeket, játékokat, tanfelszereléseket.
Felvinczi Erzsébet tanítónőtől, aki segédkezett a Mikulásnak, elmondta, hogy a puttonyt támogatók jóvoltából tudták megtölteni, sehol sem utasították el, ahova segítséget kérve bekopogott: a CBA üzletben, a Sorbán ABC-ben, a könyv és játéküzletben, a Gazsi ABC-ben, de a Százszorszép (Bănuţel) bolt alkalmazottai és az I.-IV. osztályos kisdiáksereg is hozzájárult az ajándékozáshoz. A tanítónő hangsúlyozta: csupán időhiány miatt nem ment máshova, hiszen bizonyára mások is támogatták volna a kezdeményezést, de erre lesz bárkinek alkalma, hiszen karácsonykor újra lesz ünnepség. Aki úgy gondolja, hogy szeretne beállni a segítők sorába, az a 0747-247370-es telefonszámon máris jelezheti szándékát. Karácsonykor egyébként a római katolikus egyházközség közösségi termében mutatják be ünnepi műsorukat a gyerekek, és akkorra a támogatókat is meghívják.

Keresés