Érmihályfalván is van már Örökös Boldog Iskola

Érmihályfalván is van már Örökös Boldog Iskola
2018. October 5.
A Zelk Zoltán Általános Iskola megpályázhatta a 2018-2019-es tanévre az Örökös Boldog Iskola címet, amely pályázatot a szakmai zsűri pozitívan bírált el.
/vlm/Image/Show/84/

Az elmúlt tanévben az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskolában három osztályban tartottak rendszeresen boldogságórákat, ezért az iskola megpályázhatta a 2018-2019-es tanévre az Örökös Boldog Iskola címet, amely pályázatot a szakmai zsűri pozitívan bírált el. Természetes volt, hogy a 2017-2018-as tanév elején elnyert Boldog Iskola cím után ez volt a soron következő lépés. Kovács Brigitta, Szabó Emőke és Török Erzsébet tanárnők osztályai élveztek minden pillanatot ezen az úton, lelkesen készítették a pályamunkákat, vettek részt beszélgetésekben, színeztek, énekeltek. Kitartásuknak és motiváltságuknak hála ennek a címnek az elnyerése nem volt kérdéses. Ebben az esetben az „Aki Zelkes, legyen lelkes”; jelmondat maradéktalanul megvalósult.

Október elsején a Zelk Zoltán Általános Iskola képviseletében Szabó Emőke és Török Erzsébet tanárnők vettek részt a budapesti Erkel színházban tartott Boldog Óvoda és Iskola címátadó ünnepségen. A közel 1200 magyarországi és külföldi tanintézmény részvételével megrendezett címátadón, amely egyben szakmai nap is volt, nemcsak Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő, a Boldogságóra program megálmodója, hanem Dr. Prof. Bagdy Emőke, a program fővédnöke és a Boldogságóra könyvek társírója, és Prof. Oláh Attila, a Magyar Pszichológiai Társaság elnöke is felszólalt. Bemutatásra kerültek a Boldogságóra kutatás legújabb eredményei, és személyes történetek és tapasztalatok is színesítették az eseményt. Mint kiderült, a boldogságórákat már hét országban tartják, most készül a segédanyagok szlovák és román nyelvű fordítása. Minden díjazott iskola jutalomban részesült: nemcsak diplomával, hanem szakmai anyagokkal, Boldogságóra könyvvel és munkafüzettel, személyiségfejlesztő kártyákkal, az énekesnő CD-ivel és a Pozitivity nevű társasjátékkal, vagyis közel 20000 forint értékű ajándékkal térhetett haza.

Érmihályfalván a boldogságórák az idén is folytatódnak legalább három osztályban, mivel már egy boldogságóra megtartása után is látszik a tanulókon, hogy élvezték, és várják a következő órát. Itt a tanulók játszva, erőszakmentesen tanulják meg, hogyan fedezzék fel az élet apró örömeit, hogyan fejezzék ki hálájukat, hogyan legyenek céltudatosabbak vagy egészségesebbek, mit jelent másokkal jót tenni vagy megbocsátani, milyen módszerekkel lehet a stresszt csökkenteni. A cél az, hogy boldog, a problémákkal megküzdeni tudó, sikeres emberek hagyják el ezt az iskolát. Ehhez a programhoz bármelyik osztály vagy óvodai csoport csatlakozhat, remélhetőleg egyre többen és többen élvezve a boldogságórák pozitív hatásait.

Török Erzsébet tanárnő

Keresés