Harmadik hely és különdíj a 14.Gulyásfesztiválról

Harmadik hely és különdíj a 14.Gulyásfesztiválról
2012. September 11.
1200 résztvevő alkotta mezőnyben vett részt három érmihályfalvi csapat is a szolnoki 14.Gulyásfesztiválon, ahonnan egy harmadik-, és egy különdíjjal tértek haza.
/vlm/Image/Show/84/
A Gulyásfesztiválon járt küldöttség

Szeptember 7. és 9. között rendezték meg a Szolnoki Tiszaligeten a 14. Gulyásfesztivált, melyre a Kárpát-medence minden magyarok lakta vidékéről érkeztek versenyzők, a magyarországiak mellé a Felvidékről, a Vajdaságból, Kárpátaljáról, Székelyföldről.

A három napos fesztiválon a főzés mellett volt horgászverseny és látványhalászat, kézműves vásár, Gulyásfesztivál Szépe választás, népzenei- és néptáncelőadás, számos családi szórakoztató program, koncert.

A fő műsorszám azért a gulyásfőző verseny, amelyen – nevéhez méltóan – csak gulyást lehetett főzni, pontosabban azokat értékelte a zsűri.

Az érmihályfalviak évek óta visszatérő vendégei a fesztiválnak, és ez annak köszönhető, hogy a Nyíló Akác Napok főzőversenye apropóján annak szervezői – Krizsán Csaba és Kecskés Andrea vezetésével – baráti kapcsolatot alakítottak ki Csányi Sándor mesterszakáccsal, a Gulyásfesztivál főszervezőjével.

Idén 15 fős érmihályfalvi küldöttség járt a Tiszaligetben, három csapatot alkotva: a Böllérek csapata Oláh Imre vezetésével, a Zelk Zoltán iskola csapata Indrie Krisztina tanárnő vezetésével, illetve a Mezőgazdasági Főgimnázium csapata Szilágyi József tanár vezetésével.

A versenybe nem csak az ételekkel lehetett nevezni, de az asztalok megterítését is értékelhette a zsűri. Összesen 1200 résztvevő volt a főzőversenyen, és ekkora „íztömegben”; nagyszerű eredménynek számít, hogy az érmihályfalviak 2 díjat is elhozhattak: a Böllérek birkagulyása harmadik lett, míg a Zelk Zoltán iskola bográcsgulyása különdíjat kapott.

Egy további jutalomnak nevezhető, hogy a delegációt meghívták nem csak a jövő évi Gulyásfesztiválra, de a januárban esedékes Kocsonyafesztiválra is, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön tartanak.

Keresés