Lakossági fórum a Gödörben

Lakossági fórum a Gödörben
2014. July 19.
Összesen mintegy 50 fő részvételével került sor pénteken este az újabb lakossági fórumra a Gödörben.
/vlm/Image/Show/84/
Mérsékelt érdeklődést váltott ki az újabb lakossági fórum

A legutóbb február végén tartott után péntek este került sor az újabb lakossági fórumra, ezúttal a Gödörben. A meghirdetett időpont előtt nemsokkal felhőszakadás-szerű eső szakadt a városra (ami elcsitult a gyűlés idejére), talán ennek is betudható, hogy a szétküldött 2500 meghívó, és a sajtóban megjelent hirdetések ellenére csak mintegy 50 fő vett részt a találkozón, ám ebből is csupán tucatnyian képviselték a “lakosságot” úgy, hogy nem a Városháza alkalmazottai, nem a Helyi Tanács tagjai, sem az RMDSZ választmányának nem tagjai.
Megnyitójában Nyakó József polgármester “félidőben” tartott fórumnak nevezte a gyűlést, tekintve, hogy a választott vezetők mandátumuk feléhez érkeztek. Ebből az alkalomból felidézte röviden, milyen szituációt örököltek a város élén, milyen helyzetek adódtak azóta is, amikor “azt hitték, elsüllyed a hajó, ám sikerült a felszínen maradni, sőt, fejlesztéseket véghezvinni”. Külön szót ejtett egyebek mellett a vízhálózatot és a csatornázást érintő beruházásokról, a szemétgazdálkodásról – az elhangzottakra nem térünk ki külön, mivel a maguk idején foglalkoztunk ezekkel részletesen. Karsai Attila alpolgármester tételesen ismertette a városgazdálkodáshoz kapcsolódó tevékenységek bevételeit és kiadásait, elmondta, hogy az adófizetés terén sem a magán, sem a jogi személyek nem jeleskednek, mindkét esetben 50% alatti a mutató. Beszélt a legelő karbantartásáról, az állatpiac rendbetételéről, továbbá arról is, hogy az állandó orvosi ügyeletet annak ellenére nem sikerült újraindítani, hogy megvan hozzá a minisztériumi jóváhagyás, ám az egészségbiztosítóval nem tudnak közös nevezőre jutni.
A hozzászólások során valójában azok a kérdések fogalmazódtak meg, mint minden fórumon: vízprobléma, illegális erdőirtások, köztisztaság, a magántulajdon védelme. Az ezekre adott válaszok is nagyjából ugyanazok voltak, mint korábban, egyrészt mert nem változtak az egész ország területén érvényes törvények, másrészt a lakosok hozzáállásában sem történt változás.
Zárszavában Nyakó József kifejezte reményét, hogy a fórum hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevők világosabban lássák a város dolgait, illetve kijelentette, hogy a város vezetőiben mindig partnerekre talál az, aki építőleges tervekkel, ötletekkel, tanácsokkal fordul hozzájuk.

Keresés