Lelki vívódás fekete-fehérben

Lelki vívódás fekete-fehérben
2016. April 14.
Gajai Ágnes színművésznő egyéni előadását láthatta a kultúrház közönsége vasárnap. A nézőtéren ott ült Boros Emőke tanárnő is, aki megosztja velünk az élményt.
/vlm/Image/Show/84/
Megérdemelt vastaps az előadás végén

Mint minden évben, idén is megünnepeltük Érmihályfalván a magyar költészet napját.

1964 óta ez az ünnep József Attila születésnapjához, április 11-hez kapcsolódik. Színházi előadásokkal, különböző irodalmi-kulturális műsorokkal ünneplik ezt a napot a magyarlakta területeken. Városunkban ezúttal április 10-én, vasárnap délután várták a szervezők a művészetre, irodalomra nyitott közönséget egy rendhagyó színházi előadással.

A Bartók Béla Művelődési Ház felkérésére és a Borostyán Produkció közreműködésével Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének átdolgozását tekinthette meg a közel 80 fős nézősereg.

A produkció különlegessége, hogy egyetlen színész adja elő az eredeti mű adaptációját, jeleníti meg a különböző szereplőket.

Gajai Ágnes, a nagyváradi Szigligeti Színház színésznője különleges érzékenységgel és hitelességgel tárja elénk a szorongó, vergődő Anna lelkét, tettének előzményeit, ugyanakkor a másodperc törtrésze alatt átalakul a csábító Patikárius Jancsivá, majd egy mozdulat, és a fennhéjázó Vizynéként szól hozzánk.

Az interaktív játék, a fekete és fehér színek váltogatása, az előttünk megjelenő lelki vívódás olyan átütő erejű volt, hogy az előadás végén a nézőknek nem akaródzott felállni a székből… valahogy még mindenki maradt volna, még nézte volna.

A kettős gyilkosság miatt bíróság előtt álló Anna egy játékmackóval sétál be a közönség közé, majd a végén ugyanígy hagyja el a termet, lép ki egy másik világba.

Az érmihályfalvi közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg az élményt, melyet a színésznő nyújtott. Ha esetleg valaki nem ismerte a művet, biztosan kedvet kapott az elolvasásához.

Boros Emőke

Keresés