Megvitatták az általános városrendezési terv részleteit

Megvitatták az általános városrendezési terv részleteit
2013. November 20.
Érmihályfalva általános városrendezési tervét (PUG) mutatta be az annak időszérűsítésével megbízott szakember Városháza gyűléstermében kedden, az érdekeltek (egy részének) jelenlétében. (erdon.ro)
/vlm/Image/Show/84/
Kivetített képen lehett nyomon követni a részleteket

Az általános városrendezési terv a településfejlesztés napi gyakorlatának térbeli leképzése, mely megmutatja egyebek mellett, hogy hova és mekkora területekre mit lehet építeni, milyen körülmények figyelembevételével. Így határozta meg a PUG fogalmát Makár Júlia, Érmihályfalva városrendezési tervének aktualizálásával megbízott építészmérnök, aki kedden mutatta be a tervezetet a Városháza gyűléstermében, az elöljáróság részlegvezetőinek, illetve a város intézményvezetői (egy részének) és a rendőrség képviselőjének jelenlétében. A bemutató célja volt, hogy a várost ismerők, és a fejlesztésekben résztvevők hozzáadják meglátásaikat, elvárásaikat, észrevételeiket a tervezethez. Mint elhangzott, a terv kivitelezése során első lépésben megnézték, hogy melyek voltak a korábbi javaslatok, azokból mi valósult meg, és ami nem, az miért nem. Aztán bejárták a várost, fényképeztek, helyszíni tapasztalatokat gyűjtöttek, lakosokkal is szóba elegyedtek, véleményüket kikérve.
A PUG “egy kezdet” a későbbi tervek megvalósításához, a pályázatok elkészítéséhez, hangzott el a több órás eszmecserén, melyen például az iskolaigazgatók is elmpndták az intézményeikkel kapcsolatos tudnivalókat, de szóba került a beltelkek, a belvizek, a közlekedés problémái. Megkerülhetetlen gondot okoz a jobb sorsra érdemes Natura 2000 természetvédelmi terület, melyet – mint elhangzott – nagy valószínűséggel valakik a helyszíntől messze lévő irodájukban rajzoltak körbe; ez kitűnik abból, hogy a gyakorlatban inkább kerékkötőnek bizonyul, mintsem feladatát töltené be. A kivitelező sok észrevételt már a helyszínen belefoglalt tervezetébe. Nyakó József polgármester elmondta: a módosított PUG is hozzáférhető lesz majd a nyilvánosság számára is, hogy további észrevételeket lehessen megfogalmazni.

(erdon.ro)

Keresés