Új trafóházat helyeztek üzembe

Új trafóházat helyeztek üzembe
2012. October 30.
Új transzformátor állomást helyeztek üzembe ma délben a Százholdon, ami remélhetőleg megszünteti a villanyáram feszültségének ingadozását.
/vlm/Image/Show/84/
Előtérben az új trafóház, mögötte - az oszlopon - a régi berendezés

A lakosság régi panasza, hogy a villamos áram nem az előírt teljesítménnyel “érkezik meg” a fogyasztókhoz, a háztartási gépek rongálódását okozva.
Ma délben egy új transzformátor állomást helyeztek üzembe a Százholdon, az ANL-tömbházaktól nem messze. Mint a helyszínen megtudtuk, az Electrica cég végezte beruházás értéke közel 400 ezer lej, és az eddig egy oszlopon működött berendezést váltották le egy földi úgynevezett trafóházra, benne korszerű műszerekkel. Ezután remélhetőleg megszűnnek az áramingadozások nem csak a Százholdon, de a Dihenesen, sőt, a város többi részén is, és megoldott lesz a tovább épülő ANL-negyed áramellátása is.

Kérdésünkre – megszűnnek-e valahára a másodperces áramszünetek is? – egy szakember nem túl megnyugtató választ adott: sosem fognak megszűnni, mert az áramelosztók olyan finom érzékelőkkel vannak ellátva, hogy egy madarat, vagy egy lehulló faágat is érzékelnek, és azonnal “hárítják a bajt” a kikapcsolással, majd visszakapcsolnak.
Javaslatunkra – miszerint a vezetéket a föld alá kellene vinni, ami a fejlettebb országokban nem példa nélküli – csupán egy kérdés volt a válasz: és arra az átállásra ki adna pénzt…?

Keresés