A megyeiek nyerték a rangadót

2012. Július 13.

Bár a félidőben még a hazaiak vezettek 4 - 1 -re, a győzelmet a vendégek szerezték meg 8 - 7 arányban az érmihályfalvi és a megyei RMDSZ csapatainak összecsapásán péntek délután, a Praszler stadionban.

A piros mezes hazaiak, és a zöld mezes vendégek a kezdőrúgás előtt

A piros mezes hazaiak, és a zöld mezes vendégek a kezdőrúgás előtt

A Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség - ÉRMISZ - szervezte II.Ifjúsági Napok keretében rendezték meg az Érmihályfalvi RMDSZ - Megyei RMDSZ labdarúgó mérkőzést péntek délután. A Praszler stadion lelátója előtt kialakított kispályán 2 X 25 percet játszottak a 6 + 1 fős csapatok, korlátlan cserelehetőséggel. Mint kiderült, utóbbira szükség is volt, mert valami módon az idő előrehaladtával mintha egyre kevesebb lett volna a levegő a pályán... Bántó Norbert szakértő(nek tűnő) kommentálása mellett, és Vigh János (Vigu) sípszavára indult útjára a labda, és már az első percekben számos, de kihasználatlanul maradt helyzet adódott a házigazdák előtt, a vendégek ellentámadásokból veszélyeztettek, ám egyik oldalon Finta József, a másikon Dobos Imre kapusok mutattak be bravúrokat. Aztán csak-csak megindult a gólgyártás, és a félidei pihenőre 4-1-es hazai vezetés mellett vonultak a csapatok. A második játékrészben mindkét csapatban taktikai változások történtek: a hazaiaknál pályára lépett Nyakó József polgármester, aki néhány ügyes testcsellel zavarta meg ellenfeleit, míg a másik oldalon Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök vette át a háló őrzését. A kommentátor statisztikája szerint a labdabirtoklás hozzávetőleg azonos arányban oszlott meg a csapatok között, és ez oda vezetett, hogy játék képe is kiegyenlítődött, sőt, nem csak az, de az eredmény is. Mi több, a megyeiek a vezetést is megszerezték az utolsó percekben, és azzal a győzelmet is. A lelátóról valami téli ruhadarabot is emlegettek némely szurkolók, de természetesen arról szó sem lehetett, hiszen még a koraesti utolsó sípszó idején is 30 Celsius fok körül volt a hőmérséklet, kinek kell olyankor bunda?! A lefújás utáni taktikai elemzések idején a vendéglátó csapat tagjai, miközben sportszerűen gratuláltak a győzteseknek, mindenkit biztosítottak: bár a 7 gólon csak négy játékosuk osztozott, de a többiek is nagyon akarták a gólszerzést!
A csapatvezetők megegyeztek: rövidesen sort kerítenek a visszavágóra is.

A csapatok összeállítás (zárójelben a szerzett gólok):
Érmihályfalvi RMDSZ: Dobos Imre - Nyakó József, Karsai Attila, ifj.Fele Sándor (2), Munkácsi Attila, Belán István (1), ifj.dr.Lunczer János, Chiş Gheorghe, Gazsi Zsolt, Gacsárdi Lajos, Orosz Haver István (1), Nagy László, ifj.Bánházi Miklós, Rencz Csaba (3).
Megyei RMDSZ: Finta József (1) / Szabó Ödön - Nagy Miklós, Mados Attila, Borsi Lóránd (1), Zatykó István, Botházy Nándor (1), Szabó József, Szalai Ferenc (3), Szabó Krisztián (2), Gál József, ifj.Porsztner Béla.További cikkek

(Illusztráció: hirek.csillagaszat.hu)

Ritka égi tünemény vasárnap hajnalban

2012. Július 14.

Július 15-én, vasárnap, a hajnali pirkadat idején, fél négykor, a Hold elfedi a Jupiter bolygót. (Az alábbi időpontok magyarországi időszámításban értendők.)

Tóth Attila újmisés az oltár előtt (középen)

"Egy kenyér és egy test vagyunk mi..."

2012. Július 14.

Az egy héttel korábban a nagyváradi Bazilikában Böcskei László megyés püspök által áldozópappá szentelt Tóth Attila Levente július 14-én, szombaton délelőtt megtartotta első szentmiséjét a római katolikus templomban.

A tanácsosokat Vasile Puscas cégvezető (balról) informálta

Tájékozódtak a szemétszállításról

2012. Július 13.

A lakosság 44%-a nem él a szemétszállítás szolgáltatásával, míg a cégek 80%-a kevesebb hulladék elszállítására kötött szerződést, mint amennyit a kukákba (vagy mellé) tesz - hangzott el a BioFlorisal vezetőjének tájékoztatójában.

 Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség

Ma kezdődik az ifjúsági fesztivál

2012. Július 13.

Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség - ÉRMISZ - július 13-án és 14-én szervezi meg a II.Érmihályfalvi Ifjúsági Napokat.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: