A szórakozás "diadala" lett a viadalból

2017. Augusztus 29.

A szervezők ígéretének megfelelően sok meglepetést tartogatott a résztvevőknek a vasárnap megtartott Részek Diadala. Minden adott volt ahhoz, hogy aki akarta, jól érezhette magát.

 

Az önkormányzat először 2013-ban szervezte meg a városrészek egymás közötti politikamentes, játékos, családias, közösségépítő versengését, a Részek Viadalát, melynek neve idén Részek Diadalára szelídült. 

A szervezők és csapatkapitányok előzetes megbeszélésén Nyakó József polgármester már elmondta: a változtatásra azért volt szükség, mert többen kifogásolták a versenyek lebonyolítását, a feszültségek kiküszöbölésére pedig inkább a szórakozásra, a közösség-építésre akarták a hangsúlyt fektetni. nagyjából ugyanezt mondta el rövid megnyitó beszédében vasárnap délelőtt is a Gödör rendezvényház udvarán felállított színpadról, amikor az előző évekhez képest kevesebb résztvevőt köszönthetett. Ekkor már a csapatok saját sátraiknál nekifogtak a főzésnek, majd a Boros Emőke, Szabó János, Balogh Béla (Dodó) műsorvezető-trió vette át a szót. Elsőként is mindjárt egy "várostörténeti eseményt" konferálhattak fel: a Bank utca szerény létszámú csapatával "testvérváros-részi szerződést" kötött a Nagyújváros csapata, Kis Csaba és Pap László írta alá a paktumot egy esztendőre szólóan (melynek záradékait ennek ellenére a politikai szokásoknak megfelelően 30 évre titkosították).

Ezek után, a megállapodás folyományaként, a lila és kék zászlók egy sátornál lengtek, a többi csapat (Morgó-Tábla - zöld, Derík - sárga, Százhold - piros, Dihenes - narancs, Kisújváros - fehér) szomszédságában.
A jókedvű alaphang megteremtése után a Borbély-Simon Andrea és Csaba, Gheri Judit, Bibart-Nagy Timea és Szilágyi Andrea szervezők kitalálta próbáknak kellett megfelelni: volt pálinkaivás (egyébként is, de ebben az esetben az ellenfél csapattagok egymást itatták), íjászat (amit a nap nagy részében lehetett gyakorolni Szabó Árpád hagyományőrzőnek köszönhetően), almaszedés vízből csak szájjal, pénzhalászat harisnyából (ami első hallásra könnyűnek tűnik, de mint tudjuk, a harisnya igen nyúlékony holmi), vízzel töltött lufik dobálása (ami a nagy melegben nem volt olyan kellemetlen), lufistánc (amikor a két táncos közrefogott egy lufit), lekvárevés, de jutalmazták a nagycsaládosokat (Lunczer, Bánházi, Diószegi), kellett rövid kulturális műsort rögtönözni és verset írni a paszulyhoz. Hogy miért éppen hozzá? Mert közös kötelező feladat volt minden csapatnak egy kolbászos paszulyt főzni, melyeket később a csapatkapitányok minősítettek, s melyek elfogyasztása után különösen jól ment a már említett lekvárevés...

A próbákon, az előzetes megegyezés szerint, nem volt zsűrizés, a résztvevők olyan sapkákat kaptak jutalmul, melyek a májusi, 25. Nyíló Akác Napokra készültek. A próbák

Végül természetesen minden csapat kapott egy-egy oklevelet, a következő kitüntető címekkel: a Bank utca lett a legegyüttműködőbb, a Morgó Tábla a legmuzikálisabb, a Derík a legkreatívabb, a Százhold a legfényesebb, a Dihenes a legnépiesebb, a Kisújváros a legcsaládiasabb, a Nagyújváros a legféktelenebb csapat.

Aki ott volt az egész napos rendezvényen, az igen jól érezhette magát, ha akarta, azt pedig, hogy ebben a formában van-e igény a rendezvényre, a következő esztendő fogja eldönteni.


További cikkek

(Illusztráció)

Hőség okozta mezőgazdasági károk

2017. Augusztus 29.

A hőség okozta veszteségben érintett gazdák jelentkezhetnek a károk felméréséért, a későbbiekben a Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez fordulhatnak kártérítésért.

Ökumenikus istentisztelet a Szent István-i apostoli keresztnél

Soli Deo Gloria! Egyedül Istené a dicsőség!

2017. Augusztus 30.

Újkenyér ünnepén ökumenikus istentisztelet volt a kiskápolnánál, következő héten vakációs bibliahetet tartottak. Balázs Eszter IKE-tag beszámolója.

A csapatok közös tánca az egyik próbatétel során (fotó: Sütő Judit)

Folytatása következik

2017. Augusztus 28.

Vasárnap zajlott le az ötödik Részek Viadala, először Részek Diadala címmel. Nyakó József polgármester fogalmazta meg gondolatait ennek kapcsán, köszönetét fejezve ki azoknak, akik "hozzájárultak a Részek Diadalának folytatásához".

"Nagy élmény, amikor feljutok egy hágóút tetejére"

2017. Augusztus 28.

Az érmihályfalvi születésű, Budapesten élő Rácz Csaba nemrégiben egy öt országot érintő, összességében 1815 kilométer hosszú kerékpáros túrát "tekert le". Élményeiről, tapasztalatairól mesélt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: