Aláírták a szerződést a tanuszoda építésére

2019. Június 28.

Kezdődhet a margittai és az érmihályfalvi tanmedence építése, csütörtökön aláírták a kivitelezési szerződést.

 

A Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke, Pásztor Sándor mellett, Pocsalyi Zoltán Margitta és Nyakó József Érmihályfalva polgármestere is jelen volt a szerződés aláírásakor. Ez is mutatja, hogy mindkét városban nagy az érdeklődés a létesítmény iránt.

„A szükséges dokumentációt előkészítettük, kijelöltük a helyszínt és a területet bármikor átadhatjuk a kivitelezőnek. A turizmus fejlesztése mellett, feladatunknak tekintjük a fiatalok sportolási körülményeinek folyamatos fejlesztését. Ebbe a stratégiába tökéletesen illeszkedik a Megyei Tanács kezdeményezése” - nyilatkozta a margittai elöljáró. A beruházás értéke megközelíti a 6 millió lejt. Az uszodában lesz egy 25x12 tanmedence és egy 6x12,5 méteres gyerek medence.

Hasonló áron hasonló uszodát építenek Érmihályfalván is. „Városunkban és a környező településeken több mint 2100 gyerek tanul. Számukra fogunk szervezett úszás oktatást biztosítani. Délutánonként a bérletet váltók használják majd az uszodát. A működéshez szükséges pénzt az önkormányzat egészíti ki” - tudtuk meg a polgármestertől.

Daniel Forțiu, a kivitelező Costa V.O.C. cég vezetője elmondta, hogy az építkezés megkezdésétől 12 hónap a szerződésben vállalt határidő. A csütörtökön aláírt két helyszín mellett még három Bihar megyei város, nevezetesen Diófás, Székelyhíd és Vaskohsziklás, tanmedencéjére kiírt pályázatot is megnyerték. Utóbbi helyszíneken már javában folyik a munka. „A kiemelt fontosságú projektjeink egyike a tanmedencék építése. Rövidesen 5 Bihar megyei városban dolgozik a kivitelező. Az elvárásunk vele szemben a minőségi munka és a határidők tiszteletben tartása. Mindkettőre határozott ígéretet kaptunk” - nyilatkozta Pásztor Sándor.

Vitályos Barna, a Bihar megyei Hosszútávú Fejlesztési Ügynökség igazgatója elmondta, hogy július elején újabb két projekt kap végleges formát. Azt követően Nagyszalonta és Belényes lesz a következő két helyszín ahol a kiírják a pályázatot a városi fedett uszoda építésére.

   (Bihari Napló)További cikkek

(Illusztráció)

Hétfőn megkezdődtek az érettségi írásbeli vizsgái

2019. Július 1.

A tanügy-minisztérium indított egy ingyenes telefonvonalat – 0800801100 -, amelyen jelenteni lehet bármilyen, az írásbeli vizsgával kapcsolatban észlelt rendellenességet. A szám július 1-je és 4-e között hívható 8-tól 16 óráig.

"Boldog, aki nem csak a földre szegezi tekintetét"

2019. Július 1.

Egy héttel a templombúcsú után június 29-én, szombaton, Péter és Pál napján újra ünnep volt az érmihályfalvi római katolikus egyházközségben: Böcskei László megyés püspök 48 fiatalnak és egy felnőttnek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét.

(Illusztráció)

Jobbítani nem tudnak, a nyűgből nem kérnek

2019. Június 28.

Érmihályfalva helyhatósága sem szándékszik átvenni a megyei önkormányzattól az úgynevezett tej-kifli akció lebonyolítását. Bár jobbítási ötletek lennének, azok gyakorlatba ültetésére jelenleg nincs lehetőség.

(Illusztráció)

Ausztriából köröztették, itt megfogták

2019. Június 27.

Európai elfogatóparancs volt érvényben a férfi ellen, akit szerda este az érmihályfalvi határátkelőnél tartóztattak fel.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: