Győzelemmel fejezték be a szezont

2019. Június 3.

Mintha az egész szezon besűrűsödött volna az utolsó forduló meccsébe...

 

 A 2018/2019-es labdarúgó szezon utolsó fordulójára került sor az elmúlt szombaton, amikor az Unirea a Madarászi SK-t fogadta. Úgy tűnt, ebbe az egy meccsbe minden belesűrűsödött, amit átéltünk a korábbi 27 fordulóban: jó játék és kapkodás, küzdelem a bírók ítéletei ellen, sárga lapok, piros lap, idegeskedés és gólöröm, nem utolsó sorban pedig a győztes meccs öröme, hiszen - és ami most elmaradt - a hazai vereség miatti bosszankodás. Az már biztos volt, hogy bár az őszi szezont a 3. helyen fejeztük be, a gyengébb tavaszi teljesítmény miatt nem léphetünk a 7. helynél feljebb, de ahhoz is kellett a 3 pont. 
A vezetést a 10. percben szereztük meg, amikor Boros ugratta ki Lakatost, utóbbi a vendégek elvetődő kapusa alatt gurított higgadtan a hálóba - 1-0. Kemény mezőnyjáték alakult ki ezt követően, minek során indokolatlanul sok teret engedtünk át a vendégeknek, amiből ők arra következettek, hogy van keresnivalójuk (mint később kiderült, 3 ponttal ők is javítottak volna akár 2 - 3 helyet is a táblázaton). A második félidő elején Solymosán beadását Gego centikkel fejelte mellé, ha az bemegy, talán elmarad a következő idegeskedés... Történt ugyanis, hogy a játékvezető "szándékos ütésért" egyből pirosat mutatott fel Lazărnak az 55. percben, miközben a hazai kispad a szabálytalanság tényét is vitatta, de a szándékosságot mindenképpen. Ráadásul tizenegyes következett ellenünk - 1-1. Tetézte volna a bajt, ha pillanatokkal a fentiek után Kis nem véd kétszer is ziccerben, amikor még a történtek hatása alatt voltunk, s akár már hátrányba is kerülhettünk volna... Felpaprikázódott a hangulat, amihez hozzájárult, hogy ezúttal is könnyedén kaptuk a sárgákat, miközben ifj. Fele Sándor edző próbálta nyugtatni tanítványait: "Figyeljünk oda, így is nyerünk!" Valami hasonlót gondolhattak a madarásziak is, mármint hogy ők is nyerhetnek, mert egyre jobban beszorították a mieinket, aki elszántan védekeztek, kontrákat indítva. A 70. percben Boros óriási kapufájának csattanása jelezte, hogy nem elégszünk meg a döntetlennel, a győzelmet jelentő gól pedig meg is született a 75. percben, amikor Gego mellel vett le egy beadást, egyszersmind le is téve azt Széles elé, aki a hálóba lőtt - 2-1. A minimális előnyt sikerült megőrizni, így a csapat győzelemmel búcsúzott a mellette mindig kitartó, ezúttal is tapsoló szurkolóktól. 
Az Unirea összeállítása: Kis - Urbanowski (6. p. Dorogi), Lazăr, Jude, Crişan, Lakatos, Boros, Solymosán (90. p. Muresan), Bacsó (56. p. Kiss), Széles (78. p. Fele Sz.), Gego.
Az utolsó forduló eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.
Az Unirea 28 találkozóból 12-t megnyert, 6 döntetlen mellett 10-szer vesztesen hagyta el a pályát, 46-58-as gólarány mellett 42 pontot szerzett, ami a 7. helyhez volt elég. 


További cikkek

Még épp csak véget ért a ballagás eufóriája...

Elkezdődött a 2019-es érettségi

2019. Június 4.

Érmihályfalván 39-en iratkoztak be a vizsgára.

Somogyi István egy korábbi versenyen

Sakkverseny Monospetriben, érmihályfalvi díjazottal

2019. Június 4.

A Monospetriben tartott nemzetközi sakkverseny egyik díja Érmihályfalvára került.

Tisztelegtek lelőtt kollégájuk emléke előtt

2019. Június 3.

A Temes megyében, szolgálat közben lelőtt rendőrre emlékeztek érmihályfalvi társai.

Újra sok színes lufi szállt az ég felé...

2019. Május 31.

Egy újabb generáció búcsúzik iskolájától.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: