Hagyományőrző foglalkozások négy napon át

2017. Augusztus 2.

Rövid megnyitóval kezdődtek el szerda délután az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok.

 

Ötödik alkalommal szervezik meg Érmihályfalván az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napokat a Bethlen Gábor Alap, a helyi Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete (ÉGE), az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és a város önkormányzatának támogatásával. Már az első napon, szerdán közel 100-an gyűltek össze a Gödör rendezvényházban, ahol rövid megnyitó keretében a Csomortányi István megyei EMNP elnök, ÉGE-ügyvezető társaságában érkezett Zatykó Gyula, az EMNP országos alelnöke gratulált a szervezőknek állhatatosságukhoz, hogy már ötödik alkalommal tartják meg a rendezvényt. Megköszönte ugyanakkor a támogatók, az önkéntesek segítségét, hozzájárulását. Reményét fejezte ki, hogy a gyerekek épülését fogja szolgálni a következő négy nap.

 A szerdai programban korongozás és varrás szerepelt, csütörtökön mézeskalácssütés és kulcstartó alapszínfestés, pénteken üvegedény és kulcstartó festése népi motívumokkal, szombaton agyagedény festés, szalmafonás szerepel a programban, ezek mellett lesz még népdaltanulás és -éneklés, citeramuzsika. A foglalkozások csütörtökön és pénteken 14–18, szombaton 10–14 óra között zajlanak. Az alkotások kiállítására, valamint az emléklapok kiosztására a rendezvény utolsó napján kerül sor.


További cikkek

Intézkedések a sertéspestis ellen

2017. Augusztus 7.

Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (DSVSA) már tett intézkedéseket, de továbbiakat is javasol a tenyésztőknek az afrikai sertéspestis megállítására.

Permetezés lesz augusztus 11-én

2017. Augusztus 8.

A városháza ezúton is tudatja: pénteken permetezni fognak az alábbi területeken.

Spóroljanak a vízzel

2017. Augusztus 2.

Az Észak-Nyugati Víz- és Csatornamű Rt. megismétli két hete tett felhívását.

A fatimai kegyszobor érkezik

2017. Augusztus 2.

Vasárnap délelőtt kerül sor az ünnepélyes eseményre.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: