Jól kezdték lányaink a kézilabda bajnokságot

Jól kezdték lányaink a kézilabda bajnokságot
2013. October 19.
A piskolti csapat legyőzésével indított a megyei női junior kézilabda bajnokságban az Unirea, a szombat délben lejátszott hazai meccsen. A félidei állás 7-6 volt, a végeredmény 14-11 lett.
/vlm/Image/Show/84/
Győzelemmel kezdett kézilabda csapatunk (sötét mezben)

Szombaton kezdődött meg a megyei női junior kézilabda bajnokság, az Unirea hazai pályán fogadta a Piskolti Speranta (Szatmár megye) csapatát. A két gárda két hete találkozott legutóbb a Dióverő Szíp Napokon rendezett tornán, és nem a legjobb emlékeket őrizzük, hiszen három gólos vezetésünk után lett döntetlen a végeredmény…

Ám ez most egy teljesen más eset volt, már bajnoki pontokért ment a harc. Ez meg is látszott a mutatott játékon, hiszen mindkét féli idegesen kezdett. A mieink jól védekeztek, a piskoltiak láthatóan nem tudtak mihez kezdeni a védőfal előtt, ellenben lányaink sem tudtak gólt szerezni. Az első találatra a 6. percig kellett várni, amikor hetesből mi szereztünk vezetést. Nagyjából felváltva estek ezután a gólok, 2-2-nél és 3-3-nál volt még egyenlő az állás, két góllal pedig 2-0-nál, 5-3-nál, 6-4-nél és 7-5-nél vezettünk. Csak azért nem utóbbi lett a félidei állás, mert egy időn túli szabaddobásból szépítettek a vendégek – 7-6.
A második félidőt az elsőnél is nehezebben kezdtük, még hetesből sem indult meg a gólgyártás, sőt, 7-7-re egyenlített az ellenfél – kezdődhetett minden elölről. Ráadásul, hogy izgalmasabb legyen, a piskoltiak 7-8-ra, majd 8-9-re át is vették a vezetést, vagyis csak a második játékrészt tekintve 3-1-re ők mentek… Ekkor érezte Leu Eugen edző, hogy elérkezett az időkérés pillanata. Nem hallottuk, mit mondott tanítványainak, de valami varázsige lehetett, amitől azok egy 4-0-ás szériát produkáltak, ami valójában el is döntötte a meccs sorsát. A 13-9 után még egy gól ide, kettő oda, és három gólos, 14-11-es hazai győzelmet hozott a 2013-2014-es bajnokság első meccse.

Az Unirea nevezett kerete a találkozóra (a bírói lap szerint): Tóth Mária, Toma Carmina, Caragilov Melissa, Pusztai Myrthis, Toma Denisa, Dânga Nicoleta, Purcel Raluca, Tóth Vivien, Bihari Viktória, Somogyi Brigitta, Torda Vanessa, Kis Petra, Sipos Carla.

Gólszerzők: Purcel Raluca – 4, Toma Denisa – 3, Caragilov Melissa – 3, Tóth Mária – 1, Dânga Nicoleta – 1, Tóth Vivien – 1, Bihari Viktória – 1.

Az őszi szezon további mérkőzései:
– november 2: Nagyváradi HCM – Unirea
– november 16: Unirea – Turci Anghel Saligny Líceum
– november 30: Unirea – Margittai H4 AS
– december 14: Hegyközpályi CS – Unirea
– január 18: Unirea – Avasfelsőfalui Olimpus
– február 1: Tasnádi Unirea – Unirea.

Keresés