Másodszor mutatkozott be a debreceni alkotó Érmihályfalván

2019. November 27.

A debreceni Nagy Adrienn festménykiállítása az év végéig tekinthető meg az érmihályfalvi városi könyvtár galériájában.

 

Közel egy éve, tavaly karácsony előtt mutatkozott be az érmihályfalvi, illetve az érmelléki érdeklődők előtt a debreceni Nagy Adrienn, akiről olvasóink (illetve tavalyi kalendáriumunk olvasói) már tudhatják, hogy „civilben” gyógymasszőr, akinek jelentős kliensköre van a határ innenső oldalán is, s aki mintegy két éve kezdett újra foglalkozni a fiatal(abb) korában félbehagyott képzőművészettel. Az elmúlt decemberben már megígérte, hogy az azóta született festményeit is bemutatja, erre került sor a hétfőn este megnyílt tárlaton.

A városi könyvtárba a helyiek és környékbeliek mellett jelentős számú vendég érkezett Debrecenből is, valamennyiüket Rencz Csaba köszöntötte, akire a tárlatnyitás, illetve az esemény moderálásának feladata hárult. A Bihari Napló újságírója, akárcsak tavaly, idén sem merült bele a festmények elemzésébe, nem tartva ehhez szakembernek magát. Hivatkozott arra a nem régi hírre, miszerint hozzáértők megállapították Botticelli „Madonna gyermekével” című festményéről, hogy eredeti, ugyanis eddig azt tartották az alkotásról, hogy „egy silány utánzat”. Derültséget kiváltva kifejtette: ha még egy remek utánzatnak tartották volna, az csak-csak érthető lenne, de az eredetit silánynak nevezni már erős kétségeket ébreszt a szakértelem iránt, tehát jogos, hogy aki önmagát sem tartja szakértőnek, az inkább óvakodjon élesen véleményt nyilvánítani. Annyit megengedett mégis magának, hogy kiemelje a festmények színgazdagságát és a róluk „átütő” érzelmi töltetet, mindenkit biztosítva, hogy minden kép eredeti Nagy Adrienn-alkotás.

A Veres László Zsolt Városi Kórus – az alkotó kérésének eleget téve – három egyházi jellegű éneket adott elő Darabont Aliz karvezető irányításával, majd Felvinczi Erzsébet tanítónő és Boros Emőke tanárnő, a Móka Színjátszó Kör tagjai, csakúgy mint tavaly, Nagy Adriennek a festményeihez fűződő, versekbe szedett gondolatait adták elő, közben a debreceni Kiss Izabella zongoraművész szerzeményei voltak hallhatóak.

A maga rendjén Nagy Adrienn meghatódva mondott köszönetet, hogy Érmihályfalva újra fogadta kiállítását, és hálát adott a Teremtőnek, hogy megáldotta művészi képességekkel.

A város elöljárói egyéb elfoglaltság miatt nem lehettek jelen, így a tárlat megnyitójára hárult a hálás feladat, hogy átvegye az alkotótól a városnak szánt ajándékát: a festmény a Városházát ábrázolja (tavaly a Hazaváró Édesanya szobrának képi megörökítését adományozta). Mint elhangzott, jövőre is találkozunk, az alkotó azt tervezi, hogy vendéglátói és hűséges kliensei iránti tiszteletből akkor majd az Érmellék jellegzetességeit megörökítő festményeket állít ki. Ennek mintegy megelőlegezése volt az említett érmihályfalvi Városháza, de már elkészült a szalacsi négylyukú híd képe is.

A kiállítás december végéig tekinthető meg, a tájképek, csendéletek, gondolatébresztő kompozíciók meg is vásárolhatóak.

    (erdon.ro)További cikkek

Drámapályázaton szerepelt a katolikus plébánia "csapata"

2019. November 27.

A Páduai Szent Antal Plébánia csapatát alkotó 12 diákot Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők készítették fel az egyházmegyei drámapályázatra.

Idén is ösztönöz a Rákóczi Szövetség

2019. November 27.

Szerdán délelőtt 78 kisdiák kaphatta meg az úgynevezett beiratkozási ösztöndíjakat.

(Illusztráció)

Januárban kezdődik az oltási kampány

2019. November 26.

Azok a 11–14 éves lányok kapják meg ingyenesen a HPV-vírus (humán papillóma vírus) elleni védőoltást a háziorvosi rendelőkben, akiknek szülei 2017 és 2018 során erre vonatkozó igénylést nyújtottak be.

A korosztályos csapat egyik alapemberévé vált

2019. November 26.

Fele Patrícia nem csak beilleszkedett a Debrecen korosztályos kézilabda csapatába, de már egyik alapemberévé vált.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: