Megfelelő vidám verseket választottak

2018. Március 13.

Tizenegy jókedvű versmondó képviselheti Bihar megyét a Vidám Versek Versmondó Versenyének idei országos döntőjén. A küldöttség az Érmihályfalván tartott megyei döntőn alakult ki.

 

Idén 18. alkalommal szervezték meg a Vidám Versek Versmondó Versenyének Bihar megyei szakaszát, ebből 12. alkalommal került sor a döntőre Érmihályfalván. Mindezt Karászi Éva tanítónő, főszervező mondta el, amikor a helyi Zelk Zoltán Általános Iskola úgynevezett zöld épületében pénteken délután köszöntötte a megjelenteket. Üdvözlő szavakat mondott még Csengeri Csongor igazgató, kifejezve reményét, hogy a résztvevők az iskola jóhírét viszik el megyeszerte. Ezt követően meg is kezdődött a verseny, a négy kategória (0.-I.-II. / III.-IV. / V.-VI. / VII.-VIII. osztályosok) regionális döntőkről továbbjutottak alkotta mezőnyét két osztályterembe osztották be, így természetesen két zsűri is volt, az egyiket Pető Csilla tanfelügyelő, Molnár Júlia színművésznő és Vincze Emőke helyi óvónő, a másikat Firtos Edit színművésznő, Boros Emőke és Nagy Éva helyi tanárnők alkották. "Nem kell izgulni, csak lazán, vidáman", biztatta a gyerekeket a főszervező, aki ennek érdekében jelképesen ki is vitte az idegeskedést a termekből. Ez úgy tűnik, meg is tette hatását, legalábbis ez tűnt ki a zsűritagok későbbi értékeléséből.  
Utóbbira jó két óra múltán került sor, amikor Varga Róbert, az iskola aligazgatója köszönte meg a szervezők és a zsűri munkáját, a vendégek részvételét, majd Pető Csilla elégedettségének adott hangot, hogy érvényesülni látta a sok éven át adott tanácsot: jók voltak a versválasztások, mindenki megtalálta a neki megfelelőt és ezt a zsűri jutalmazza is. Firtos Edit egy újabb élményként élte meg a versenyt, a hallottakban alig talált kivetnivalót, esetleg a beszédhibákon lehetne jobbítani szerinte, illetve a gyerekeknek kellene nagyobb teret engedjenek a felkészítők, higgyenek jobban a gyerekek tehetségében. Boros Emőke hangsúlyozta: "verset mondani nagyobb korban sem ciki", de a kevesebb néha több, vagyis túlhaladott már a versmondás "eljátszásos" formája, a természetesség a nyerő. Ezek után osztották ki a díjakat, különdíjakat, okleveleket és a felkészítőknek is járó ajándékokat. A verseny megtartását támogatta a házigazda iskola Pro Scholam Egyesülete, Jakó Jolán óvónő 100 darab mézeskaláccsal, illetve a Máté Imre Városi Könyvtár jutalomkönyvekkel. "Jövőre is gyertek, vegyetek részt és hívjatok magatokkal másokat is", búcsúzott a gyerekektől Karászi Éva főszervező. 
   Eredmények
A verseny országos, Szatmáron megrendezendő döntőjére kategóriánként az első három helyezett jutott. A legnagyobbaknál egy versenyző volt, de a zsűri ettől függetlenül is méltónak tartotta továbbjuttatni.
     Eredmények
0. - I. - II. osztályosok: 1. Fésüs Márk Levente (Élesd), 2. Moravszky Zsófia Bianka (Szalonta), 3. Kolak Emese (Nv. Bălcescu iskola), Napsugár-különdíjasok: Geszti Szabolcs, Végh Maya (mindkettő Érmihályfalva); 
III. - IV. osztályosok: 1. Tölcsér Dávid (Margitta), 2. Molnár Sára (Érmihályfalva), 3. Biri-Vadai Jázmin és Karsai Kristóf (mindkettő Érmihályfalva), Napsugár-díjasok: Seres Flóra (Margitta), Fóris Anna (Nv, Szacsvay iskola), a városi könyvtár különdíjasa Belényesi István;  
V. - VI. osztályosok: 1. Coroianu Dávid (Nv. Szacsvay iskola), 2. Zdroba Natália (Érmihályfalva), 3. Kincses Roland (Nv. Szent László iskola), a zsűri különdíjasai: Takó Dorottya Csilla (Szalonta), Tőrös-Víg Eszter (Nv. Bălcescu iskola); 
VII. - VIII. osztályosok: Darai-Tóth Adrienn (Bors).

További cikkek

Azonnali ülés, elhúzódó vitával

2018. Március 14.

Azonnali tanácsülés zajlott Érmihályfalván kedden kora délután. A napirendeket hangos viták után kompromisszumos megoldással, végül egyhangúan elfogadták.

Tartálymosás lesz március 16-án

2018. Március 14.

A szolgáltató közleménye.

"Forradalmi" előadással készülnek szerda estére

2018. Március 13.

Érsemjéni és érmihályfalvi előadók szolgálnak ünnepi műsorral március 14-én, szerdán 19 órától a nagyváradi Szigligeti Színház nagytermében. A Zúg március... című produkció főpróbáján jártunk.

Tapasztalatot szereztek

2018. Március 12.

A Mezőgazdasági Főgimnázium kereskedelem-felszolgáló szakos diákjai segédkeztek a vendéglátásban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: