Mini Gólyabál 2016

Mini Gólyabál 2016
2016. April 27.
A Zelk Zoltán Általános Iskolában a napokban tartották meg az ötödikeseknek a Mini Gólyabált. Az esemény kellemes hangulatát Boros Emőke tanárnő próbálja tolmácsolni.
/vlm/Image/Show/84/
A versenyen részt vett hét diákpár

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Gimnáziumban a tavalyi tanévben rendezték meg először az ötödikesek gólyabálját, mely akár a kilencedikesek ünnepségének előzménye is lehetne, hisz ugyanúgy itt is az újoncok felavatása, megismertetése a cél.

Az idei Mini Gólyabál az Iskola másképp hét keretén belül került megrendezésre, április 21-én a Bartók Béla Művelődési Házban.
A megmérettetést hetekig tartó készülődés előzte meg, melynek során iskolánk diáktanácsosai lelkesen gyártották a szórakoztató feladatokat a gólyapárok számára.
Hét ötödikes gólyapár állt izgatottan színpadra, két román és öt magyar tagozatos páros, majd Csengeri Csongor igazgató köszöntő szavai után kezdetét vette a vetélkedés.
A gyerekeknek különböző területeteken kellett bizonyítaniuk talpraesettségüket, rátermettségüket: a bemutatkozás után karaokézniuk kellett, táncolniuk, papírrepülőt hajtogatni, bekötött szemmel lerajzolni a partnert, érdekes kérdésekre válaszolni az iskolával és osztályfőnökkel kapcsolatban, de volt ott egymást kisminkelő feladat is, valamint a fiúcskáknak rá kellett ismerniük a partnerükre egy, a függönyön keresztül kidugott testrész alapján.
Mind a hét páros nagyon ügyesen állta a sarat, nem riadtak vissza egyetlen feladattól sem, lelkesen és szórakoztatóan versenyeztek, így nem meglepő, hogy a teremben végig nagyon kellemes, magával ragadó hangulat uralkodott.
A vetélkedő végén az iskola tanáraiból álló zsűri (Nagy Éva, Kulcsár Ágnes, Tóth Bernadett, Kecskés Zoltán) a következő sorrendet állította fel: I. hely – V.C osztály, II. hely – V.E osztály, III.hely – V.A osztály.
A zsűri megválasztotta a bálkirályt és bálkirálynőt is, így lett a Miss Gólyabál Fele Petra Andrea (V.C), a Mr. Gólyabál pedig Pusztai Patrik (V.A) – képünkön jobbra.
Köszönet illeti az iskola Diáktanácsát a szervezésért, a Pro Scholam Alapítványt a támogatásért, melynek következtében egyetlen versenyző sem maradt ajándék nélkül.
Reméljük, sikerült hagyományt teremteni, és jövőre újabb lelkes ötödikeseket üdvözölhetünk majd a színpadon és az iskolában.
Boros Emőke tanárnő