Móka előadás: "Mély érzelmi húrok"

2019. Május 21.

A megszokott szombat este helyett pénteken volt az előadás, valamint a közkedvelt vígjátékok helyett ezúttal a dráma műfaját próbálták a játszók közelebb hozni a közönséghez. Az előadás legközelebb szombaton látható Semjénben.

A semjéni előadás plakátja

A semjéni előadás plakátja

A Móka Színjátszó Kör premierje hosszú évek óta elmaradhatatlan program a Nyíló Akác Fesztiválon. Nézők sokasága választja ezt a kikapcsolódást, és tölti meg a művelődési ház sorait évről évre.

Idén sem volt ez másképp, péntek este teltház várta az új darab bemutatóját. A csapat ezúttal Molnár Ferenc: A császár című drámáját vitte színre.

Két szempontból is rendhagyó volt ez az alkalom, hiszen a megszokott szombat este helyett pénteken volt az előadás, valamint a közkedvelt vígjátékok helyett ezúttal a dráma műfaját próbálták a játszók közelebb hozni a közönséghez.

A történet nagyon mély érzelmi húrokat penget, az egyetlen gyermeküket elvesztő színészházaspár kálváriáját követhetjük nyomon egy olyan korban, melyben minden Napóleon ellen kimondott szó a halálba vezethet. A csavart, mely a történetet igazán különlegessé teszi, nem áruljuk el azok kedvéért, akik az ismétlést meg szeretnék nézni, melyre néhány hét múlva kerül sor. A darab erős színpadi jelenlétet igényelt, és a feszültség mindvégig érezhető volt a teremben - síri csend uralkodott.

A darab végén felhangzó vastaps azt bizonyította, hogy a Móka színjátszói sikerrel vették a megmérettetést, az itt-ott látható könnyes szemek pedig azt, hogy az érmihályfalvi közönséghez eljutott az üzenet.

A csapat ezzel a darabbal lép fel május 25-én 19 órától Érsemjénben, majd júniusban két színjátszó fesztiválon, Komlón és Vasváron.További cikkek

(Fotó: Toroczkai Károly/Facebook)

Sok néző, izgalmas futamok

2019. Május 21.

A második roncsderbit rendezték meg a XXVII. Nyíló Akác Napok keretében. A versenyzőket és a gépeket dicséri a szoros végeredmény, valamint az, hogy a kocsik nagy része túlélte a versenyt.

Kézilabda torna a lány serdülő korosztálynak

2019. Május 21.

Négy csapat vett részt a fesztivál bajnokságán.

Mindig sikerprogram

2019. Május 20.

Idén is rengetegen buliztak péntek és szombat este a Százholdon.

A végén csak ABBA kellett hagyni...

2019. Május 20.

Koncertekkel, tűzijátékkal zárult a XXVII. Nyíló Akác Napok.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: