(Nem) Elkésett szavak

(Nem) Elkésett szavak
2014. May 17.
Az Érmihályfalváért Egyesület kiadásában jelent meg Boros József: Elkésett szavak című verseskötete, melyet szombat délután mutattak be a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/
A verseket felolvasók, jobbról Boros József és Sz.Sütő Éva

Boros József tanár, amatőr színjátszó, és immár első kötetes költő Elkésett szavak című kötetének bemutatójára került sor szombat délután a kultúrházban. A kiadványt Sz.Sütő Éva költőtárs ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, aki felelevenítette: 2000-ben alakult meg a Máté Imre Irodalmi Kör, melynek tagjai az eltelt időben mintegy kéttucatnyi könyvet jelentettek meg, több műfajban. Boros József is az alapítók között volt, s immár a kötetet jegyzők közé is feliratkozott. A költő életkedvének és pozitív hozzáállásának bizonyítéka, hogy “hatvanegynéhány évesen” is vállalta a megjelenést, a szavak tehát nem elkésettek, ahogyan a cím utal rá, mert alkotni, például verset írni sosem késő, mondta egyebek mellett a méltató, aki a kötet előszavát is jegyzi.
A versekből a Boros Józsefet is soraiban tudó Móka színjátszó csoport tagjai, Felvinczi Erzsébet, Szabó János, illetve nem utolsó sorban leánya, Boros Emőke olvasott fel.
A versekhez az illusztrációkat Balázs József Attila készítette, aki maga is tagja volt az említett önképzőkörnek. Mint mondta, a korábban csak saját szórakozására készült rajzai után most először érezte, hogy “munka és felelősség” a feladat, és a versek kiváltotta érzéseit jelenítette meg. Érdekesség, hogy a kötetben van egy olyan vers is, melyet már a kötet összeállítása közben készült illusztrációk ihlettek.
A maga során Boros József elmondta, hogy egyetemista kora óta ír, de mostanra gyűjtött annyi bátorságot, hogy ebben a formában az olvasók elé álljon. Megköszönte a biztatást azoknak, akik erre ösztönözték, és családjának, hogy támogatták.
Nyakó József polgármester örömét fejezte ki amiatt, hogy láthatja testet ölteni egy ötletét (a kötet formájában), illetve, hogy az egész éppen zajló fesztivál is az alkotás, a kezdeményezés, a közösségi munka eredménye.
Az eseményen megjelent Bíró Rozália szenátor, aki az esemény családias hangulatát emelte ki, illetve dicsérte az egész Nyíló Akác Napok sorozatot.
A hallgatóság soraiból gratulált szerzőtársának id.Szilágyi Ferenc is, aki a már említett biztatók sorába tartozik, s akinek újabb kötet-bemutatójára vasárnap délután kerül sor.
Az esemény dedikálással zárult, a kötetet a továbbiakban a városi könyvtárban lehet megvásárolni.

Keresés