Noel a harmadik kezelésen is túl van

2019. December 12.

Az érkörtvélyesi Ölyüs Noel, aki gyógykezelésének támogatására széles körű társadalmi összefogás alakult ki, túl van a harmadik kezelésen.

 

Mint korábban már megírtuk: a gyerek abban a ritka izomsorvadásos betegségben szenved, melynek teljes gyógyításához a világ legdrágábbnak mondott gyógyszerére van szükség. A romániai egészségügyi rendszer által biztosít Spinraza nevű injekció nem vezet teljes gyógyuláshoz, hanem szinten tartja a kialakult állapotot, esetleg némi javulást is előidézhet, ebből négy adagot kap Noel, az első hármat kéthetenként, az utolsót további egy hónap múlva. Az édesanyával, Fodor Hildával szerdán délben beszéltünk. A gyerekkel Kolozsváron tartózkodtak, ahol kipróbálták a Noel számára javallott lélegeztetőgépet, az úgynevezett köhögtető gépet már megkapták. Az édesanya - hangját suttogóra fogva, hiszen a kisfiú éppen aludt mellette - elmondta: a lélegeztetőgép az alvás közbeni lélegzést segíti, a köhögtető pedig mintegy felhozza azokat a váladékokat a kicsi tüdejéről, melyeket egyedül nem tudna megtenni. Noel egyébként az elmúlt csütörtökön kapta meg a harmadik Spinraza-dózist. "Ötödike volt, mondhatjuk, hogy a Mikulás hozta", fogalmazott Hilda, hozzátéve, hogy Noel jól viselte a beavatkozást, a körülményekhez képest jól van. Az utolsó adag beadására január 6-án vagy 7-én kerül majd sor. Azt is megtudtuk, hogy már csak napok kérdése az adományok fogadását szolgáló romániai egyesület létrehozásának befejezése, a későbbiekben természetesen ennek elérhetőségéről is beszámolunk.

                 (erdon.ro)További cikkek

Tanácskozás: A családon belüli erőszak hatásai az iskolai teljesítményre

2019. December 12.

A megbeszélésen 45 pedagógus vett részt Érmihályfalváról és a környékbeli tanintézményekből.

(Illusztráció)

Korosztályos focicsapataink őszi mérlege

2019. December 12.

A korosztályos labdarúgó csapatok számára is befejeződött a 2019 / 2020-as szezon őszi idénye. Egyik csapatunk a debreceni fociakadémián is járt.

Befejezték a piac felújítását

2019. December 12.

Eleget tettek az árusok kérésének, de a vásárlók számára is elfogadhatóbbak a körülmények.

Operettest szilveszter előtt

2019. December 11.

Fellép Oszvald Marika, Nagy Kira és Rózsa László.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: