Őszi góleső

Őszi góleső
2017. October 23.
Kicsit csikorgósan indult be a gólgyártás, de végül gólarányt javított az Unirea szombat délután.
/vlm/Image/Show/84/

Ha van/volt az őszi szezonban olyan találkozó, mely előtt az Unireának nem kellett (volna) idegeskedni, akkor az a megyei labdarúgó bajnokság 9. fordulójában volt, amikor a Vaskohi Biharea érkezett a Praszler stadionba. A tabella utolsó előtti helyezettje, mely eddig csupán egyszer nyert, éppen hogy megérkezett a kezdésre, a bírói hármas mellett nem is vonultak ki csak a mieink, majd a közönség köszöntésére már kilencen felsorakoztak, aztán utánuk “szivárgott” még két játékosuk – cseréjük nem is volt. Annak ellenére, hogy bemelegítés nélkül kezdtek játszani, igen harciasak voltak a vaskohiak, ám már a 8. percben megszereztük a vezetést: Morgovan passzából Sándor volt eredményes 1-0. Hiába vártuk az újabb gólokat, csak Morgovan alig mellé ment lövését jegyezhettük fel a mieinktől, a vendégek ellenben többször is egyenlíthettek volna, ami nem rajtunk múlt… Mindenképp meg kell említenünk a középbírónő ténykedését (mellette az egyik partjelzői teendőket is a szebbik nem egy tagja látta el), aki amellett, hogy sárga lapok tömkelegét osztotta ki, olyan ítéleteket hozott, hogy mindkét kispadot kihozta a sodrából. A második félidő második részében aztán, amikor már méretes lett a csapatok közti különbség és az indulatok is lehiggadtak, már csak mosolygott mindenki némely döntésein.

No, de míg eljutottuk a második félidő második feléig, még rajtunk volt a bosszankodás sora, hiszen a pontatlanságok, el nem ért átadások miatt nem lendült be a gépezet. Sőt, a második félidő elején, újra hajszálnyira álltunk az egyenlítéstől, ellenben Crisan kapufája már előrevetítette ami következett, hiszen fél óra alatt 8 gól esett: a 60. percben Tóth tért ölelő passza megtalálta Lakatost, aki higgadtan gurított el a kapus mellett – 2-0; egy perccel később újra Lakatos volt eredményes – 3 – 0, de ekkor még forrtak az indulatok, az ellenfél egy játékosa második sárgája után elhagyta a játékteret, így nem hogy frissíteni nem tudtak, de meg is fogyatkoztak, ami láthatóan meg is törte őket; a 71. percben kisebb tűzijáték volt a vaskohi kapu előtt, végül Lakatos passzírozta be 3. gólját – 4-0; a 81. percben Kiss ugratta ki Sándort, aki második gólját szerezte meg – 5-0; a 84. percben Foris volt eredményes – 6-0; a 85. percben Crisan lövése már túljutott a gólvonalon, mikor egy védő mérgében még “rásegített” – 7-0; a 88. percben Kanalas nyargalt el a jobb szélen, pontos beadását Kiss vágta a hálóba – 8-0; a hosszabbítás első percében Foris egy 18-20 méterről elvégzett szabadrúgásból “csavart” a rövid sarokba – 9-0.

Ifj. Fele Sándor edző csapata: Gábor G. (78.p. Kis)- Hossu, Foris, Crisan, Gábor J., Horváth, Tóth, Morgovan (62.p. Kiss), Daroczi, Sándor, Lakatos (74.p. Kanalas).

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

A következő fordulóban, szombat délután az Unirea Székelyhídon lép pályára.

Keresés