Tanévzáró koncert: tehetség és jószándék kapcsolódása

Tanévzáró koncert: tehetség és jószándék kapcsolódása
2015. June 26.
Adománygyűjtéssel egybekötött koncertet tartottak csütörtök délután a Zelk Zoltán Általános Iskola hangszeres zenét tanuló diákjai.
/vlm/Image/Show/84/
A koncert fellépői és oktatóik

Hagyomány, hogy az általános iskola hangszeres oktatásban résztvevő diákjai a tanév végén a szülőknek, barátoknak, rokonoknak bemutatják, mit tanultak az elmúlt hónapok folyamán. A kultúrház nagytermének nézőterén helyet foglalókat csütörtök délután Darabont Aliz zenetanárnő üdvözölte, megköszönve a szülőknek, hogy támogatják és biztatják gyerekeiket a hangszeres zenélésre, illetve köszönetet mondott kollégáinak – Felvinczi Erzsébet tanítónőnek, Török Erzsébet és Török Sándor tanároknak – akik, bár nem szakterületük, mégis indíttatást éreznek a hangszeres (furulya, citera) oktatásra.

Még a dallamok felhangzása előtt Felvinczi Erzsébet bemutatta a hallgatóságnak Tolvaj Margitot, akinek az ő ötletére a koncertet jótékonysági gyűjtéssel kötötték egybe. Az idős hölgy halmozottan hátrányos, de jóravaló családjának gondviselője, ám elvesztette látását. Operációra lenne szükség, az erre valót szándékoznak a kezdeményezők összegyűjteni. Dr.Turucz Mária családorvos, megyei tanácsos, az RMDSZ helyi nőszervezetének elnöke is dicsérően szólt a nagymamának a családjában betöltött szerepéről, hozzátéve, hogy megérdemlik az összefogást. Később ennek jegyében át is adott 2000 lejt (mellékelt fotónkon), amit az ő közvetítésével a hollandiai Jan Oord ajánlott fel a néni műtétjére.
A továbbiakban megkezdődött a koncert, melyen több mint 40 diák játszott zongorán, furulyán, citerán illetve dobon (alább részletesen is olvasható a névsor), a repertoár pedig igen széles volt, a középkori dallamoktól a Ragyog a szívem… című napjaink slágeréig húzódott. “Büszkék lehetünk tehetséges diákjainkra”, mondta a hangszerek elcsitulása után Darabont Aliz, és ehhez csatlakozott Csengei Csongor iskolaigazgató is, aki, miután köszönetet mondott a szülőknek, a gyerekeknek és a pedagógusoknak, leszögezte: ez az oktatás egyik feladata, az, hogy lehetőséget adjon a tehetségek kibontakozására, hiszen egy sikeres karrier bárhonnan, így Érmihályfalváról is elindulhat.
A koncert fellépői a szervezők és az eseményt támogató Rubletzky Veronika jóvoltából emléklapot és egy-egy tábla csokoládét vehettek át a csoportkép elkészülte előtt.
Az esemény végén a szervezők felnyitották azt a dobozt is, melybe adományokat lehetett tenni, és amiből 815 lej került elő. Aki a későbbiekben kíván adományozni Tolvaj Margit operációjára, az Felvinczi Erzsébet tanítónővel veheti fel a kapcsolatot (0747-247370, de akár honlapunk Facebook-oldalán keresztül is közvetítünk ebben), de az anyagiakon kívül bármilyen segítség is jól jön a családnak.

A koncerten szerepelt diákok

1. Zongora: Rubletzky-Magda Ervin, Molnár Boróka, Czirják Gréta Kinga, Pap Evelyn, Király Johanna, Mészáros József;
2.Citera: Szécsi Bettina, Orosz Krisztina, Plangár Réka, Győrfi Viktória, Plangár Péter;
3. Furulya: Lehocki Brigitta, Darabont Panna, Kádár Anna, Ványi Zsanett, Stancz Viktória, Patka Noémi, Pap Katica, Holcberger Adrienn, Kovács Jennifer, Orosz Simona, Plangár Péter, Lehocki Beáta, Józsa Zsanett, Kovács Krisztián, Lingurar Izabella, Pap Irén, Talpas Mária, Adorján Krisztián, Csűri Enikő, Szabó Virág, Kardos Nikolett, Litus Adrián, Magyar Zsuzsa, Tochita Alexandra, Sándor Szabolcs, Sándor Krisztián, Karsai Annamária, Lehocki Krisztina;
4. Dob: Darabont Gréta, Rubletzky-Magda Ervin.

Keresés