VI. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok Érmihályfalván

2018. Július 9.

Az augusztus 1–4. között Érmihályfalván sorra kerülő hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A szervezők közleménye.

 

A magyar kormány a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva önkormányzata támogatásával ezen a nyáron is sor kerül az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megszervezésére.

Az augusztus 1–4. között Érmihályfalván sorra kerülő hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A négynapos kézműves napok programja a következőképpen alakul: augusztus 1. szerda – üvegpohárfestés, korongozás; augusztus 2. csütörtök – tűpárna és fésűtartó készítés, tükörtartó alapszínfestés; augusztus 3. péntek – gyertyakészítés, tükörtartó festése népi motívumokkal; augusztus 4. szombat – kerámia- és agyagedény festés, a gyermekek által készített munkák kiállítása.

A foglalkozások szerdán 9–14, csütörtökön és pénteken 14–18, szombaton 10–14 óra között zajlanak majd. Az alkotások kiállítására, valamint az emléklapok kiosztására a rendezvény utolsó napján kerül sor, ezt követően mindenki hazaviheti a saját munkáját. Alapanyagról, palackozott vízről és ellátmányról a szervezők gondoskodnak.

A helyszín idén is a Gödör rendezvényház és udvara lesz (strand).

Mindenkit szeretettel várnak.


További cikkek

Sok millió búzaszem...

2018. Július 9.

Hajdúnánáson, a jubileumi X. Hagyományőrző Aratók Találkozóján 18 csapat vett részt, főként helyiek és környékbeliek, de érkeztek Székelyföldről, továbbá a házigazdák testvérvárosaiból, a lengyelországi Ustronból és Érmihályfalváról is.

Vérnyomást, pulzust, véroxigén- és vércukorszintet mértek

2018. Július 9.

Összesen 141 személy vett részt az ingyenes egészségügyi állapot-felmérésen, szombaton.

Életkerék - 2018. Június

2018. Július 6.

A június folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Hajdú Napok Vámospércsen

2018. Július 6.

Figyelemre méltó koncertek lesznek szombaton délután és este a közeli Vámospércsen.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: