100 éves az érmihályfalvi labdarúgócsapat

100 éves az érmihályfalvi labdarúgócsapat
2021. January 22.
Egy készülő kiadványhoz gyűjtjük a helyi futball tárgyi és szóbeli emlékeit

Az érmihályfalvi labdarúgócsapat megalakulásának 100. évfordulóját ünnepeljük 2021-ben.

Ez alkalomból Érmihályfalva Városa egy kiadvánnyal szeretne kedveskedni a helyi labdarúgás művelőinek és rajongóinak, valamint a téma iránt érdeklődőknek.

Az 1921-ben alakult Glória Labdarúgó Egyesület a száz év alatt többször is nevet cserélt, míg Unirea lett. Az elhivatott edzők és játékosok tucatjai, kitartó munkájukkal beírták nevüket a labdarúgás- és Érmihályfalva történetébe. A kiadványban az izgalmas meccsek, fáradhatatlan csapatok és kitartó szurkolók száz éves történetét szeretnénk összeállítani, felhasználva a még fellelhető forrásokat.

Ehhez kérnénk az Önök segítségét! Amennyiben rendelkeznek az érmihályfalvi labdarúgáshoz kapcsolódó régi fotókkal, újságcikkekkel, fennmaradt futball-labdákkal, zászlókkal, mezekkel, történetekkel (pl.: egy-egy izgalmas meccs története), vagy egyéb tárgyi és szóbeli emlékkel, kérjük, juttassák el a helyi múzeumba.

Fontos, hogy az eredeti dokumentumokat, fotókat hozzák el a múzeumba, hogy jó minőségű, nyomdai sokszorosításra alkalmas formába tudjuk őket lemásolni! A fotókat, írott szövegeket digitalizáljuk, a tárgyakat pedig lefotózzuk és helyben visszaadjuk a tulajdonosának.

A készülő kiadvánnyal és az emlékek gyűjtésével kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a következő elérhetőségeken fogadjuk:

e-mail: andrassyerno@yahoo.ro

mobiltelefon: 0740-271-415 (Szilágyi Andrea)

Keresés