100 helyzet, 0 gól

100 helyzet, 0 gól
2017. September 10.
Látványos meccs volt, melyet akármelyik csapat megnyerhetett volna. Csakhogy egyik sem rúgott gólt.
/vlm/Image/Show/84/

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 3. fordulójában a Nagyváradi Egyetem gárdája látogatott a Praszler stadionba, ahol az Unirea – kivételesen vasárnap délután – már esedékes első győzelmére készült. Az egy héttel korábbi állapothoz képest jobbak voltak az előjelek, hiszen nem csak Horváth tért vissza a keretbe, de Stefan is, illetve a Nagyváradi Dinamótól igazolt Morgovan és Rus is harcra kész volt – utóbbi kivételével valamennyien pályára is léptek.

Már az első perctől erős iramú volt a találkozó, a 7 percben Gábor G. kellet kinyújtózzon a jobb felsőből egy löveget, válaszul a 8. percben Gego lőtt veszélyesen kapura. A továbbiakban is felváltva követték egymást a helyzetek a két kapu előtt, részünkről például Gábor J. vétett kihagyhatatlannak tűnt helyzetből, Daroczi sarokra tartó lövését védte az ellenfél hálóőre, de Sándor és Gego is eredménytelen maradt, a mi kapunknál ugyancsak Daroczi a gólvonalról mentett. A félidő vége felé már tompult az összpontosítás, a váradiak egyre veszélyesebbek lettek – jókor jött a szünet.

A második félidőben sem csökkent az iram, mindkét oldalon az hagyott ki helyzetet, aki éppen a kapu elé került, a két kispadnál egyaránt egyre fokozódott a feszültség. Lehetetlen minden helyzetet felsorolni, csupán néhány: az 55. percben a váradiak az üres kapu mellé gurítottak, “válaszul” Sándor remek beadását Gego zúdította fölé, a 71. percben Lakatos fejese a felső lécről kifelé pattant, a 83. percben egy támadáson belül legalább háromszor lőttek kapura a vendégek a kétségbeesve menteni igyekvő mienk között. Mindkét oldalon és a lelátón is infarktus-közeli állapot uralkodott, érezhető volt, hogy aki gólt lő, az nyert is. Az utolsó esélyünk, ami után biztosan nem lett volna lehetősége egyenlítésre az Egyetemnek, a 92. percben volt, amikor egy látványos Sándor – Lakatos – Gego akció végén utóbbi 5 méterről a kapust találta el… Aki semleges nézőként látta a két támadó szellemben pályára lépett csapat csatáját, az biztosan jól szórakozott – már, ha volt ilyen, a csapatok biztosan elégedetlenek voltak a pontosztozkodással.

Ifj. Fele Sándor edző a következő csapatot szerepeltette: Gábor G. – Hossu (71.p . Horváth), Foris, Iovan, Crisan, Tóth, Daroczi (59. p . Lakatos), Stefan, Sándor, Gábor J. (64. p. Morgovan), Gego.

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

A 4. fordulóban az Unirea Élesdre látogat.