“2016 a látványos megvalósítások éve lehet”

“2016 a látványos megvalósítások éve lehet”
2015. December 31.
Nyakó József polgármester óévi gondolatai és újévi jókívánságai.
/vlm/Image/Show/84/
(Fotó: Ovi D. Pop)

Kicsit még a karácsony átszűrődő hangulatában, lelki és szellemi feltöltődésünkkel tarsolyunkban mindnyájan szeretetben és reménykedve készülünk búcsúztatni az óévet.

Azt az aszályos esztendőt, amelyet egyébként a bizonytalanság vagy a kiszámíthatatlan jelző illette meg leginkább. Az ingatag politikai helyzet és közhangulat zűrzavart keltett a közigazgatásban és a kormány bukását is előidézte. A kormányválság ránk vonatkozó mozzanata, hogy egy nappal a bukása előtt írt alá négy, jelentős összegű finanszírozási szerződést városunk csatornázási munkálatainak támogatására a közigazgatási és fejlesztési tárca miniszter-asszonya. E támogatásnak köszönhetően befejeztük a vízhálózat és az 1-es szennyvízátemelő kiépítését, folytatjuk 3 utca csatornázását, de annak sincs akadálya már, hogy június végéig üzembe helyezzük a szennyvíztisztító állomást is. Továbbá reméljük a nagyobb léptékű folytatást, többek között városunk további 18 utcájának csatornázását is.

Saját költségvetésből több kilométer járdát építettünk, oktatási intézményeket javítottunk fel.

A nagyobb jövedelmet remélő kivándorlók száma sajnos nem csökkent, de cégek és magánszemélyek adakozásából az Érmihályfalváért Egyesületnek köszönhetően szobrot szenteltünk hazaváró édesanyánknak.

Részletes ismertetőt munkánkról, gondjainkról fórumainkon, honlapunkon közöltünk, de jövőre egy helyi havilap is szolgálni fogja a tisztelt lakosság tájékoztatását.

Ebben az esztendőben is igyekeztünk a román és az EU-törvények adta lehetőségeket a lakossági elvárásokkal összhangba hozni, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

2016 a látványos megvalósítások éve lehet, de nem csak a jövőre esedékes választások miatt. Bízom benne, hogy megtaláljuk a gyógyírt sebeinkre, bajainkra, megoldjuk gondjainkat és felvetődő problémáinkat, ha nem forgácsolódunk szét, ha összpontosítani tudunk feladatainkra és ha nem az indulatok, a személyes sértődöttségek vezérelik tetteinket. Meg vagyok győződve róla, hogy a jövő évi választások lázában felkorbácsolt és elszabadult indulatok ellenére is a józan ész, az értelem és a bölcsesség “szüli meg” városunk vezetőit.

Annak ellenére, hogy kitűzött céljainkat sajnos nem sikerült maradéktalanul teljesíteni, a búcsúzó esztendő jelentős előrelépést hozott a megvalósítások terén. Ha a reménykeltő pénzügyi helyzetünk mellé megfelelő kivitelezőket találunk, az eredmények sem maradhatnak el. Adva lesznek a feltételek egy igényes, élhetőbb környezet kialakítására.

Kívánok minden érmihályfalvinak a maihoz hasonló, a szó szoros és átvitt értelmében verőfényes időket és csak olyan felhőket fölénk, melyekből csak áldás hulljon erre a közel nyolcezer hektár földre, ami a mienk.

Ezekkel a gondolatokkal igyekszem reményt sugározni és boldog új esztendőt kívánni városunk minden lakójának a Helyi Tanács, a Városháza közössége és a magam nevében.

Érmihályfalva Nyakó József

2015. Decemberében polgármester

Keresés