30 ezer lejnyi rongálás a városi parkban

30 ezer lejnyi rongálás a városi parkban
2012. October 30.
Mintegy 30 ezer lej kellene arra, hogy a Dr.Andrássy Ernő Városi Parkban helyrehozzák a vandalizmus okozta károkat. Az elöljáróság feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes(ek) ellen.
/vlm/Image/Show/84/
Egy ilyen padot bizonyára csak kemény munkával lehet szétverni...

A központi park felújítását sok bírálat érte már a munkálatok közben, kifogások hangzottak el az elköltött pénzt, illetve a kivitelezés minőségét illetően is.
Ettől függetlenül azonban elkeserítő, hogy a park folyamatosan vandalizmus színhelye, erről bárki meggyőződhet: összetört lámpatestek és kukák, helyükről kitépett lócák, elszaggatott villanyvezetékek mutatják, hogy valakik ott vezetik le felesleges energiáikat.
A Polgármesteri Hivatal által végeztetett felmérés szerint pillanatnyilag 30 ezer lej kellene ahhoz, hogy az ismeretlenek által okozott károkat helyreállítsák, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől. Ezt az összeget belefoglalják a költségvetésbe annak legközelebbi módosításakor, hiszen a park nem maradhat csúfos állapotában. Számolni kell viszont azzal, hogy a javítást újabb rombolás követi majd, éppen ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen. Abban leírták az áldatlan állapotot, és kérték a park fokozottabb felügyeletét, és természetese a károk okozójának vagy okozóinak megtalálását, hogy leleplezésük esetén be lehessen hajtani rajta/rajtuk a költségeket.
Az alpolgármester elmondta: ha meglesz a pénz, akkor magasabb és erősebb lámpatestekre cserélik ki a megrongáltakat, új kukákat és padokat helyeznek ki, megjavítják a megrongált, és balesetveszélyt jelentő villanyvezetékeket.
Mint megtudtuk, a rendőrségen ugyancsak ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést eltűnt közlekedési táblák ügyében is.

Keresés