A 2017 / 2018-as tanév zárása az általános iskolában

A 2017 / 2018-as tanév zárása az általános iskolában
2018. June 15.
Ölnyi oklevél, érem, jutalomkönyv talált gazdára a Zelk Zoltán Általános Iskola péntek délelőtt tartott tanévzáróján.
/vlm/Image/Show/84/

“Sűrű és összetett tanév volt a 2017 / 2018-as” – köszöntötte a megjelenteket pénteken délelőtt, az iskola főépületének udvarán tartott tanévzárón Csengeri Csongor. Az igazgató szavai előtt Körmendi Gyula aligazgató köszönt el a diákoktól és kollégáitól román nyelven, majd az igazgató folytatta beszédét. Kifejtette: büszke arra, hogy mind a diákok, mind a pedagógusok céltudatos tevékenységet fejtettek ki, ezt alátámasztja a sok-sok átadható díj, jutalom. További sok sikert kívánt a nyolcadikosoknak, nem kevésbé azoknak, akik maradnak egyelőre az iskola diákjai. “Jót s jól” – idézte Kazinczy Ferencet, útravalóul, de az iskola “jelmondatát” is figyelmükbe ajánlotta: Aki zelkes, legyen lelkes!

Az igazgató statisztikai adatokat sorolt ezután: a tanévet 1254 gyerekkel kezdték meg, közülük 253 óvodás, 525 elemi iskolás, 476 V. -VIII. osztályos volt. Az oktatási rendszerből 38 gyerek lépett ki (szaknyelven iskolaelhagyásnak nevezik). A sok jó eredmény ellenében vannak, akik pótvizsgákra kényszerülnek: 21-en a nyolcadikosok közül, számukra július 23-án és 24-én tarják a pótvizsgát, a kisebb osztályokból 57-en, az ő utólagos vizsgájuk szeptember 3. és 6. között lesz.

Csengeri Csongor eztán átadta a szokásos igazgatói dicséreteket, különdíjakat:

– igazgatói különdíjat kaptak: Szilágyi Panna és Purcel Dorina;

– igazgatói dicséretet kaptak: Kádár Anna Orsolya és Boldog Donáta Éva;

– a legjobb sportolók díjait vehették át: Purcel Dorina (kézilabda), Talpos József Krisztofer (labdarúgás).

Nemzetközi tantárgyversenyen szerzett első helyezésért Szilágyi Panna, országos első helyért Kádár Anna vehetett át különdíjat, utánuk még számos diák országos és megyei szintű vallási, helyesírási, sport, népdal és szavalóversenyeken elért jó eredményeikért. Díjazták a magyarországi NB. II.-ben kézilabdázó lányokat, ugyancsak most vehették át diplomáikat a Bukarestben szerepelt U 10-es focicsapat tagjai (utóbbiakat később Nyakó József polgármester is jutalmazta).

Az igazgató köszönetet mondott nem csak a kiemelkedő eredményeket elért diákoknak, hanem az őket felkészítőknek is, ugyanakkor három olyan kolléga is emlékplakettet vehetett át, akik nyugdíjba vonulnak, ők: Bîrzeianu Rozalia, Török Sándor és Dinuţa Ion.

Szerencsések azok a gyerekek, akiknek sorsát tudatosan formálják szüleik, ehhez segítséget kapnak az iskolától, mondta beszédében Nyakó József polgármester, aki szintúgy gratulált eredményeikhez a diákoknak, pedagógusoknak, iskolavezetőknek egyaránt, majd a fentebb említett sportolók mellett azoknak adott át jutalmat, akik 10-es átlagot tudnak felmutatni: Rebeleş Goerghe (VI. A.), Puşi Amalia (VII. A.) és Pusztai Patrik (VII. A.).

Végezetül a tanárok adták át a tantárgyversenyekért járó jutalmakat, majd sorban az osztályfőnökök az osztályokon belüli tanulmányi eredményekért járó díjakat.