A 2019-es utolsó konzuli nap volt

A 2019-es utolsó konzuli nap volt
2019. November 13.
A következő január végére várható.
/vlm/Image/Show/84/

November 12-én, kedden az idei év utolsó kihelyezett konzuli napját tartotta meg a kolozsvári konzulátus az érmihályfalvi RMDSZ-szervezet irodájában.

Ez alkalommal 26 honosítási kérelmet vettek át, melyben 53 személy kérelmezte a magyar állampolgárságot. A családi állapotok változása kapcsán gyermekszületéseket és házasságokat jelentettek be. Anyasági támogatás- és babakötvény-kérelmeket is többet leadtak, míg 26 személy (főleg kiskorúak) számára kérelmeztek útlevelet. A fentiek mellett lakcímkártya cserékkel kapcsolatos ügyintézésre és magyar igazolványok kérelmezésére is sor került.

A konzuli nap alkalmával 25 személy kérelmezte a magyar anyakönyvi iratok (keresztlevél, házassági levél) kinyomtatását és ezek jövőbeli kézbesítését. Ezeket a továbbiakban is kérelmezhetik az irodánál bármely munkanapon azok a magyar állampolgárok, akik még nem rendelkeznek ezekkel az iratokkal.

A következő konzuli nap várhatóan 2020. január végén lesz, addig is az ügyfelek felkereshetik az RMDSZ-irodát az ügyek előzetes egyeztetésére. Nyitvatartási program: hétfőnként 15 és 19, keddtől péntekig 9 és 13 óra között.

Keresés