A cél a hátrányos helyzetűek támogatása

A cél a hátrányos helyzetűek támogatása
2020. August 11.
Nyakó József polgármester, látva az elégedetlenséget a csomagosztással kapcsolatban, az alábbiakat szeretné az érintettekkel megosztani.
/vlm/Image/Show/84/

A Prefektúra felügyeletében jelenleg is folyamatban van a hátrányos helyzetű személyeket támogató operatív program (POAD) Bihar megyei gyakorlatba ültetése. A 2020/84. számú Sürgősségi Kormányrendeletnek megfelelően a Bihar megyei kormánybiztosi hivatal már július 7-én átvette a higiéniai csomagokat, amelyek 101 megyei polgármesteri hivatal által biztosított helyiségekben lettek elraktározva, és amelyeket július második felében az élelmiszer-szállítmányok is követtek.

Az élelmiszer – valamint higiéniai csomagokra jogosultak végleges kedvezményezettei a következő kategóriába sorolhatóak:

a) szociális segélyre jogosult személyek;

b) családi pótlékban részesülők;

c) Az első két kategóriából kimaradt csomagok a súlyos fogyatékkal élő, alacsony jövedelemmel rendelkező személyek között kerül kiosztásra.

A jogosult személyek listája a fenn említett kormányrendelet alapján lett meghatározva, a Polgármesteri Hivatal nem ,,dönthetett”; annak összeállításáról.

Minden egyes, 25 kilogramm súlyú csomag, tartalmaz fehér búzalisztet, málélisztet, laskát, olajat, cukrot, rizset, sertés- és marhahúskonzerveket, sertés kenőmájast, kompótot valamint gyümölcslekvárt. A tisztasági csomagokban fogkefék, fogkrém, folyékony szappan, gyermek – és felnőtt sampon, mosópor találhatók.

A higiéniai termékeket, valamint az élelmiszereket tartalmazó csomagokat minden arra jogosult személy augusztus 14-ig meg kell kapja.

A Polgármesteri Hivatal egyébként is a törvény adta feltételek között hozza meg döntéseit és végzi tevékenységét. Az akció kampány ízét elkerülendő, a Prefektúra munkatársa szigorú felügyelete alatt történik a csomagok kiosztása.

Nyakó József polgármester