A csatornázás ügyében közmeghallgatás lesz

A csatornázás ügyében közmeghallgatás lesz
2014. February 23.
Mintegy nyolcvanan vettek részt a szombaton délután tartott lakossági fórumon, a kultúrházban. A találkozó három órán át tartott, mindenki elmondhatta észrevételeit.
/vlm/Image/Show/84/
Szemben középen Simon Adrián, a Pro Democratia Szövetség megyei elnöke

A város vezetőjeként a törvényesség betartása és a lakossági elvárások között kell lavírozzon, mivel a kettő sok esetben nem egyeztethető össze, mondta a fórum elején a megjelenteket köszöntő Nyakó József polgármester. A továbbiakban felleltározta a város történéseit, mint például a földügyek folyamatban lévő tisztázását, a kevés adóbevételt, az utak javítását, a szemétgyűjtést, a beruházásokat (ezekről rendszeresen beszámolunk, nem ismételjük újra).

Mandátuma nagy kihívásának nevezte a csatornahálózat építésének folytatását, ami olyan horderejű ügy, amiben kikérik a lakosság véleményét. A munka folytatására három lehetőség is körvonalazódik, a követendő kiválasztására közmeghallgatást terveznek.

A fórumra a polgármester meghívta Simon Adriánt, a Pro Democratia Szövetség (APD) megyei elnökét, országos alelnökét, mely szervezet nyomon fogja követni az eljárást. Simon Adrián örvendetesnek nevezte a közmeghallgatás ötletét, mely szerinte most fog majd megvalósulni először a megyeközponton kívül, és részükről pártolják, hogy megtalálják a legnagyobb támogatottságú variánst.
A polgármester beszámolt még idei terveikről, úgy mint a szociális központ tetőterének befejezése, a Malom utca javítása, a százholdi sportpálya öltözőjének befejezése, stb.

Karsai Attila alpolgármester adatokkal alátámasztva számolt be a legutóbbi, november elején tartott fórum óta a városgazdálkodásban történtekről.

A hozzászólások során tizenegyen kértek szót, és leginkább még mindig a földügyek kavarnak indulatokat, de volt, aki a szomszédjával zajló telekvitában, vagy a lelegeltetett terménye ügyében kért segítséget.

Továbbra is sokan fejezik ki értetlenségüket a szelektív szemétgyűjtéssel szemben, pontosabban, hogy miért van pillanatnyilag két szolgáltató. A polgármester úgy vélte, a valóban nem egyszerű, de kényszerű helyzetre megoldást jelent majd az a tervezett törvény, mely egyértelműen ki fogja mondani: a szelektív szemétgyűjtés kötelező lesz.

A fórum mintegy három órányi beszámoló, illetve kérdezz-felelek után ért véget.

(BN)

Keresés