A Dihenes igyekszik minden versenyszámhoz csapatot állítani

A Dihenes igyekszik minden versenyszámhoz csapatot állítani
2013. August 14.
Zajlanak a városrészek vetélkedőjének előkészületei. A Dihenes csapatának vezetőjét kérdeztük a részletekről.
/vlm/Image/Show/84/

A szeptember elsején lezajló Részek Viadala elnevezésű versenyre már javában zajlanak az előkészületek, szerveződnek a csapatok.
A Dihenes csapatának kapitánya Gábor Éva tanítónő, aki Nagy Melinda tanárnővel együtt szervezi csapatát.
Kérdésünkre Gábor Éva elmondta: nagyon jó ötletnek tartja a versenyt, de nem csak ő, hanem nagyon pozitívak a visszajelzések a megkeresett lakosok részéről is. Ugyanis a “csapatépítés” közben felkeresik mindazokat, akikről úgy gondolják, hogy egy-egy versenyszámban a leginkább tudnák képviselni városrészüket. Családias és családoknak szóló vetélkedőről lévén szó, úgy gondolkodnak, hogy idősebb és fiatalabb korosztályt, férfiakat, nőket, gyerekeket, anyukákat és apukákat, nagymamákat és nagypapákat egyaránt megszólítsanak. Az emberek örülnek a megkeresésnek, és leginkább annak, hogy nem “politikai ügyben” kopogtatnak ajtajukon, továbbá jónak tartják a kezdeményezést. Tapasztalatuk, hogy az idősebbeket nehezebb meggyőzni a részvételt illetően, de nagyon szívesen elbeszélgetnek nem csak a versenyről, de bármilyen témáról.
A Dihenesen igyekeznek minden tervezett próbához csapatot szervezni, sőt, alakul a drukkerek serege is – tudtuk meg a csapatkapitánytól, aki hozzátette: nem a győzelem a legfontosabb (ami persze nem rossz), hanem a közös élmény, a szórakozás, az emberi kapcsolatok építése.

Keresés