A Dihenes városrészben felújították a játszóteret

A Dihenes városrészben felújították a játszóteret
2021. December 23.
jatszoter 1

Vidám gyerekzsivaj töltötte meg az udvart

December 22-én a délelőtti órákban került átadásra, a Dihenes városrész felújított játszótere. A ROMACT program keretében, sikerült lehívni egy 5000 eurós, vissza nem térítendő támogatást, amiből új elemekkel bővült a játszótér, valamint felújították a használható játékokat, új padok és szelektív hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre.

A munkálatokat a város alkalmazottai végezték el, igyekeztek, hogy a téli szünidőre tudják átadni a környékbeli gyerekeknek. Mi sem bizonyítja jobban, hogy mennyire nem zavarta a kisiskolásokat a hűvös idő, amint megérkeztek máris birtokukba vették a különböző csúzdákat, hintákat és egyéb játszótéri elemeket. Örömmel fogadták a meleg citromos teát és a felkínált szaloncukrot.

Karsai Attila alpolgármester, időközben egy rövid beszédben köszöntötte a gyerekeket és a roma közösség megjelent képviselőit, kiemelve, hogy minden érmihályfalvi lakos fontos a helyhatóság számára, nemzetiségtől függetlenül. Sajnos, nem lehet minden városrészben egyszerre felújításokat eszközölni, de törekednek, hogy a lakosság a település minden szegletében, mielőbb élvezhesse a várasiasodás nyújtotta lehetőségeket. Ezután, a szallag átvágásával megtörtént a játszótér jelképes átadása.

Mielőtt a gyerekek visszatértek volna a Dihenes negyedbeli iskolájukba egy-egy édességcsomagot kaptak ajándékba az önkormányzat munkatársaitól.

Az esetleges rongálások megelőzésére a játszótér területét egy folyamatosan működő térfigyelő kamerával látták el.

 

Keresés