A feladatuk: vigyázni a közvagyonra

A feladatuk: vigyázni a közvagyonra
2019. February 8.
Meg, pontosabban újjáalakult Érmihályfalván, a városháza keretében az úgynevezett közvagyon-felügyeleti csapat. Első gyűlésükön megbeszélték, mi is a teendőjük.
/vlm/Image/Show/84/
A csoport tagjai (ketten igazoltan hiányoztak) új formaruhájukban
Csütörtök délben az érmihályfalvi városháza gyűléstermében megtartotta első gyűlését az úgynevezett közvagyon-felügyeleti csoport, mely az intézmény munkatársaiból áll, kiegészülve a polgármesterrel és az alpolgármesterrel. Nyakó József polgármester a kérdésre, hogy mi is ez a csoport, elmondta: “Megváltozott összetétellel és új formaruhával kezdi ez évi munkáját városunkban a közvagyon-felügyeleti csoport. Mint a neve is jelzi, ez a testület őrködik Érmihályfalva közvagyona, közterületei felett. A büntetési hatáskörrel is felruházott testülettel csak azoknak a rendetlen polgároknak gyűlhet meg a baja, akik nem értenek a jószóból, értékeinket és szabályainkat lábbal tiporják. Továbbra sem a bírságolás az elsődleges cél, bár az abból származó bevétel városunk költségvetését gazdagítja, csak indokolt esetben büntetünk, de akkor könyörtelenül.”
A rövid eligazító gyűlésen a polgármester egyebek mellett elmondta: nem kényelmes és nem népszerű munkáról van szó, a tevékenységükről naplót vezetnek, az eljárások pontosak, megalapozottak kell legyenek. Ha szükséges, együttműködnek a rendőrséggel. “Rendet fogunk csinálni”, fogalmazott, hozzátéve, hogy a munkatársai hivatalos személyeknek minősülnek, akik nem csak jogszerűen kell eljárjanak, de rájuk is vonatkoznak védelmüket szolgáló jogszabályok. Karsai Attila alpolgármester hangsúlyozta: nagyon figyelni kell az ügyintézés formai lebonyolítására, ennek jegyében mindjárt rá is tértek a korábbi tapasztalatok megvitatására. Milyen ügyekben fognak eljárni? Kérdésünkre a polgármester megismételte: minden, a közvagyon kárára elkövetett kihágáskor, például bármilyen rongálás, engedély nélküli építkezés, területfoglalás (utóbbi vonatkozik járművekkel, eszközökkel, építőanyagokkal vagy éppen építkezési törmelékkel elfoglalt közterületre), szemetelés vagy szemétkihordás esetén. A csapat tagjai természetesen igazolják magukat minden esetben.

Keresés