“A felszólítások ideje lejárt”

“A felszólítások ideje lejárt”
2018. April 24.
Szigorú ellenőrzéseket ígérnek a városkép javításának céljával.
A városi park rongálása és szemetelése is büntetendő (archív fotó)

Gyűlést tartott a minap a városháza azon alkalmazottaival, akiknek felhatalmazásuk van városszerte bírságokat kiszabni, tudtuk meg Karsai Attila alpolgármestertől. A megbeszélés célja: keddtől, vagyis április 24-től szigorú ellenőrzéseket fognak végezni a városban és már nem felszólításokat fognak kézbesíteni, ahogyan tették éveken át, hanem bírságokat. Az alpolgármester ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem önmagában a büntetés a cél, hanem a város arculatának rendezése.

De mit is ellenőriznek?

Azokban az utcákban, ahol útjavítás, kövezés következik (ezeken a helyszíneken már lepakolták a hozzávalót), el kell szállítani/pakolni a közterületen tárolt építkezési anyagokat vagy éppen építkezésből visszamaradt hulladékot, az ott parkolt járműveket, mezőgazdasági gépeket, hogy azok ne akadályozzák a munkálatot.

Azok is büntetésre számíthatnak, akik a háztartási szennyvizet közterületre, az utcai árkokba engedik.

Kötelező az ingatlanok előtti területek rendben tartása – fűnyírás, ároktakarítás, stb.

Nem lesznek elnézőek ugyanakkor a szemetelőkkel szemben sem.

A városháza illetékes alkalmazottaiból egyelőre két csoportot alkottak, aki ellenőrzéseik során természetesen igazolják majd magukat.

“Ne érjen senkit meglepetés, a felszólítások ideje lejárt, éppen eleget küldtünk ki az elmúlt években”, fogalmazott az alpolgármester.