A Filharmóniában és Belényesben jártak zenész diákjaink

A Filharmóniában és Belényesben jártak zenész diákjaink
2017. May 15.
Belényesben versenyeztek és nagyváradi koncerten voltak a hangszeres zenét tanuló diákok.
/vlm/Image/Show/84/
A Filharmónia lépcsőházában

Április közepén adtak koncertet a kultúrházban azok a diákok, akik hangszeres zenét tanulnak. Ahogyan arról beszámoltunk, az eseményről távozók adomány formájában hozzájárulhattak, hogy a gyerekek eljussanak egy, a Nagyváradi Filharmóniában tartandó koncertre. Az elmúlt pénteken aztán sor is került a koncertlátogatásra, a szükséges anyagiakat az Érmihályfalváért Egyesület “toldotta meg”.

Ám még a koncertlátogatás előtt, ugyanaznap Belényesben is voltak “zenész” diákjaink, ott részt vettek a Zeneszerzők barátai elnevezésű versenyen. Ezen azok a diákok mutatják be – gyakorlati és elméleti – tudásukat, akik nem zeneiskolában szerzik azt. A verseny témája idén J. S. Bach volt, az ő műveiből adtak elő a Furfangos Furulyások, már akik ott tudtak lenni: Plangár Réka és Litus Adrián, illetve zongorán Molnár Iringó. A hangszeresek II. helyezettek lettek kategóriájukban. A csoportversenyben Szilágyi Patrícia, Oros Simona, Havasi Nicole dicséretet kapott, nekik három feladatuk volt: egy feladatlapot kellett kitöltsenek Bach életéről és munkásságáról, zenefelismerés (Bach-művek felismerése, megnevezése), illetve egy Bach-mű előadása. Power-pointos bemutatót is készítettek, amivel III. helyezést értek el.

Visszatérve a koncertre, a filharmónia műsorán filmzenék szerepeltek – ilyen “könnyedebb” programot évente egy-két alkalommal tűz műsorra az intézmény. Ezúttal a japán Ozaki Shinya volt a karmester, a repertoárban 14 filmzene szerepelt (például A szivárvány felett, Arábiai Lawrence, Egy trombitás altatódala, A rózsaszín párduc, Evita, Végtelen szerelem, Miss Saigon, A Karib-tenger kalózai). Darabont Aliz zenetanárnőtől megtudtuk: a gyerekeknek (is) nagy élmény volt a koncert, a végén máris kérdezték: mikor jöhetnek legközelebb?!

Keresés