A főgimnázium diákja 2. lett az országos tantárgyversenyen

A főgimnázium diákja 2. lett az országos tantárgyversenyen
2013. April 10.
A Mezőgazdasági Főgimnázium XI. osztályos diákja, Lup Cristian, második helyezést ért el a Botoşani-ban megrendezett mezőgazdasági tantárgyverseny országos döntőjén.
/vlm/Image/Show/84/
A fotókon: Lup Cristian a gyakorlati próbák közben

Az elmúlt héten tartották meg Botoşani-ban a mezőgazdasági tantárgyverseny országos döntőjét növénytermesztés és állattenyésztés kategóriákban XI. és XII. osztályos diákoknak.
Az április 2. és 6. közötti eseményen a résztvevőket a szervezők sűrű programmal várták. Például az országos verseny megnyitójára első nap került sor a Botoşani-i Mihai Eminescu Színházban, másnap bonyolították le az írásbeli próbát a Gh.Asachi Kollégiumban.
A harmadik nap a kikapcsolódásé volt: délelőtt meglátogatták a múzeumot és a Nicolae Iorga Emlékházat, délután a már említett színház egy előadásán ülhettek a nézőtéren, majd kirándultak Ipoteşti-be, és az Eminescu tóhoz. Pénteken tartották meg a versenyzők gyakorlati próbáját a Sendriceni-i Al.Vlahuţă Líceumban.
Ugyanaznap délután már az eredményhirdetésre is sor került, és az Érmihályfalvai Mezőgazdasági Főgimnázium XI. osztályos diákja, Lup Cristian a növénytermesztés kategóriájában a kiváló 2. helyezést érte el, egy Prahova megyei diák mögött, illetve megelőzve egy Galaţi megyeit, az ország minden szögletét képviselő 21 fős mezőnyben.
Lup Cristian az írásbelin 7.20, a gyakorlati próbán 9.80 pontot ért el, így 8.50-es végső jeggyel, mindössze 0.05-dal maradt el a képzeletbeli dobogó legfelső fokán végzett társától.
A diák felkészítői dr.Derşidan Ştefania és Truczkai Erika tanárnők voltak, utóbbi volt a kísérőtanár (akinek ezúton is köszönjük az információt).

Keresés