A főtér újabb része újul meg

A főtér újabb része újul meg
2017. September 29.
Még október folyamán készen lesz a főtér új, térkövezett járdaszakasza.
/vlm/Image/Show/84/

A napokban kezdődött el a főtér újabb részének rendbetétele: a Hazaváró Édesanya szobra és a Móka közötti járdaszakaszról van szó.

Nyakó József polgármester ezzel kapcsolatban elmondta: az önkormányzat saját költségvetésből fedezi a munkálat kiadásait, ami a következőket foglalja magába: a járda és a virágágyások közötti bejárók térkövezése, hat világítótest felszerelése, 4 lóca és kukák ki(vissza)helyezése. Megoldják a vízelvezetést, a szükség esetén földdel feltöltött virágágyásokba pedig természetesen az évszaknak megfelelő virágok kerülnek, akár már most is, de tavasztól kezdődően mindenképpen. A régi városháza előtti várostérkép “beköltözik” az épület melletti kis zöldövezetbe, az ott található pad mögé. A fákat is kicserélik, a régiek (melyek mellékelt képeink egy részén még ott vannak, másokon már nem) helyére gömb-csepleszmeggy (prunus fructicosa globosa) nevű díszfa kerül (amilyen a tér felső részén lévő egy emeletes épület előtt is van).

A polgármester kifejezte reményét, hogy a tér arculatának javításához a “háttérül” szolgáló tömbházakban lakók is hozzájárulnak, saját tulajdonú lakásaik falainak rendbetételével.

A munkálat a tervek szerint október folyamán be is fejeződik.