A gyerekekre is gondoltak a méhésztalálkozó szervezői

A gyerekekre is gondoltak a méhésztalálkozó szervezői
2012. October 11.
Az elmúlt vasárnap tartott I.Érmelléki Méhésztalálkozó programjában gyerekeknek szervezett foglalkozásokra is sor került, a kultúrházban.
/vlm/Image/Show/84/
Ügyességi versenyt is szerveztek a csapatoknak

Az elmúlt vasárnap tartott I.Érmelléki Méhésztalálkozó programjában szerepelt gyerekeknek szervezett, a témához kapcsolódó foglalkozás is, melyre a kultúrházban került sor.

A szervezést a Aegis Ephebum és az Ave Miriam egyesületek vállalták fel, a lebonyolításban előbbit Gyula Rodica, utóbbit Zima Zorel képviselte.

A kézműves foglalkozás során dióhéjből készítettek méhecskéket, katicabogarat, teknősbékát, amiket papírból kivágott figurákra ragasztottak, majd öntapadós matricákkal díszítették őket.

Az ügyességi játékban a gyerekeket két csoportra osztották, melyek egymás ellen versenyeztek. A csapattagok váltó-szerűen kellett teljesítsék a kijelölt akadály pályát, melyen természetesen különféle próbatételek várták őket: mindegyik játékos egy előre gyártott virágról levett egy méhecskét, és az ott lévő kaptárba tette. A kaptár tetején található kanál segítségével a diófa levelek között elrejtett diót az akadályokat kikerülve próbálták beledobni a pálya végén lévő virágcserépbe.

A résztvevő gyerekek láthatóan – és hallhatóan – jól érezték magukat, remélhetőleg közülük is kikerül majd néhány méhészkedéssel foglalkozó felnőtt a későbbiekben.

Keresés