A győzelem is megérdemelt lett volna

A győzelem is megérdemelt lett volna
2014. November 8.
A találkozó előtt talán szó nélkül aláírtunk volna egy döntetlent az Unirea és a Belényesi Bihorul között, ám a szombat délutáni meccset látva akár mérgelődhetünk is az 1-1 tudatában...
/vlm/Image/Show/84/
A piros-kék csíkos Unirea meglepte esélyesebb ellenfelét

A negyedik ligás labdarúgó bajnokság 12. fordulójában a tabella harmadik helyezettje látogatott a Praszler stadionba: a Belényesi Bihorul, mely eddig 7 győzelem és 3 döntetlen mellett csupán egyszer hagyta el vesztesen a pályát, és őszintén szólva most is esélyesebb volt a sérüléshullám tizedelte Unireánál. Ezt támasztotta alá, hogy a kezdő sípszókor a vendégek kispadjáról is harcias bekiabálás tüzelte a piros mezes játékosokat, akik neki is estek a hazaiaknak. Ennek ellenére az első komolyabb helyzeteink nekünk voltak, például a 8. percben amikor egy támadáson belül Gyula és Keresztúri is megcélozta a kaput. A Bihorul tudatos kapu elé ívelésekkel próbálkozott, és bizony több alkalommal is csak pislogtunk, vajon hol is köt ki a labda… A 26. percben egy láthatóan begyakorolt szabadrúgás-figuránál Lakatosnak éppen csak centik hiányoztak a sikerességhez, a 36. percben Dumiter, majd Kiss is próbálkozott távoli lövéssel.
Az eső már az első játékrész végén cseperegni kezdett, a második elején meg is szaporázta, ami csúszóssá tette a pályát, a labdát.
A második félidő elején két percen belül Dumiter két gólt is szerezhetett volna: az 51. percben harcosságát dicsérte, hogy helyzetbe hozta magát, ám a felső lécet találta el, ahonnan a labda kifelé pattant; az 53. percben emelése centikkel ment a jobb felső sarok mellé. Ezekben a percekben az Unirea kifejezetten jól, harcosan játszott, a Bihorul nem is került helyzetbe, és ez meg is hozta az eredményét: az 54. percben Crisan a jobb oldalról adott be szögletet, más játékos nem is érintette a labdát, és talán annak vizessége, csúszóssága is hozzájárult, hogy a kapus segédletével túljutott a gólvonalon – 1-0. A 61. percben egy szöktetésre Keresztúri nem indult, tudva, hogy lesen áll, mögüle lépett ki Dumiter, aki a hálóba lőtt – ám a partjelző lest intett… (A találkozó után a belényesi klub elnöke is elismerte: ez bizony szabályos gól volt.) Hogy bosszúságunk teljes legyen, rögtön az ellentámadásnál, egy helyezkedési hibát kihasználva, második félidőbeli első lehetőségét kihasználva, egyenlített a Bihorul – 1-1. A kapott gól nem törte meg a hazaiak rohamait, egymást követték a támadások, de mintha ekkor érzete volna szükségét a bíró is, hogy a figyelem rá irányuljon, egyre-másra sípolt érthetetlen döntéseket hozva. A végig nagy iram, az esélyesebb ellenféllel szembeni küzdelem felőrölte az Unirea erejét, a 3 perces hosszabbítás is védekezéssel telt, és végül a sípszó már megkönnyebbülést hozott, annak ellenére, hogy a győzelem is megérdemelt lett volna.
Szabó Zoltán edző a következő csapatot szerepeltette: Perényi (64.p. Ármós) – Fórián, Lakatos, Csiri, Fele (86.p. Kerezsi), Gyula, Crisan, Kiss, Vadkerti, Dumiter, Keresztúri.
Az ifjúsági csapatok találkozóját a veretlenül a tabella élén álló vendégek nyerték 5-0-ra.
A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg (minden meccs befejezése után).
A következő fordulóban az Unirea a Nagyváradi Partium vendége lesz.

Keresés