A Hajdúnánási Városnap vendégeiként

A Hajdúnánási Városnap vendégeiként
2015. December 15.
Nyakó József polgármester volt az egyik szónoka, a Nyíló Akác néptánccsoport pedig az ünnepi fellépője a hét végén tartott Hajdúnánási Városnapnak.
/vlm/Image/Show/84/
Bocskai szobránál Todor Maria jegyzőnő, Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester koszorúzott

December 12-én ünneplik testvérvárosunkban, Hajdúnánáson a város napját, emlékezve arra, hogy 1605-ben ezen a napon hirdette ki Bocskai István a Nánást is benépesítő hajdúk közös nemességét.

Ahogyan már hagyománnyá vált, érmihályfalvi küldöttség is hivatalos volt az ünnepségre: Bocskai szobránál Todor Maria jegyzőnő, Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester koszorúzott.

A továbbiakban a Kéky Lajos Városi Művelődési Központban tartottak ünnepi képviselő-testületi ülést, ahol a város életében, fejlődésében kimagaslót alkotóknak Szólláth Tibor polgármester adott át díjakat. Az ülésen beszédet mondott Nyakó József, aki reményét fejezte ki, hogy a városok közötti, eddig jobbára a sportra és a kultúrára korlátozódott kapcsolat a 2014-2020-as EU-s fejlesztési időszakban mindkét fél számára hasznos projektek kivitelezésére bővülhet. A polgármester úgy vélte, hogy Hajdúnánás több területen is jó példát mutathat Érmihályfalvának, például ott sikerült munkavégzésre bírniuk azt a szociális réteget, melyet itt is kellene. Követésre méltó, ahogyan a szociális ellátásban tevékenykednek, de kezdeményezésük a közösségépítés szempontjából értékes “helyi pénz” a Bocskai Korona bevezetése, illetve a “Nánási portéka” -brand létrehozása is – utóbbihoz hasonlatosra az Érmelléken is van szándék.

Az ünnepi összejövetel meghívott előadója a Nyíló Akác néptánccsoport volt, mely “Ébredjen a szeretet” című műsorát adta elő a Soroglya zenekar élő kiséretével. Ezt alföldi és szilágysági táncok mellett külön erre az alkalomra készült karácsonyi koreográfia alkotta, melyet a hazai közönség is rövidesen megtekinthet, tudtuk meg Borbély-Simon Csaba kultúrigazgató-csoportvezetőtől.

A tánccsoport fellépésére a Bethlen Gábor Alap által támogatott “Közös programok megvalósítása az összetartozás jegyében Hajdúnánáson és Érmihályfalván” című pályázat keretében került sor.

Keresés