A Háromszék Táncegyüttes Nagyváradon

A Háromszék Táncegyüttes Nagyváradon
2014. November 10.
A sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes "A banda" című előadását láthatja a közönség csütörtökön a Nagyváradi Szigligeti Színházban.
/vlm/Image/Show/84/
Részlet az előadásból (fotók: Henning János)

A Bihar megyei nézők ismerhetik már az együttest, hiszen a Nagyvárad Táncegyüttessel ápolt jó kapcsolatuknak köszönhetően többször is felléptek már Váradon (is). A banda című előadás több alkotó közös munkája nyomán, a Bethlen Gábor Alap, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.

A Háromszék Táncegyüttes korábbi, Száz évig című előadásának sikere, a magyarpalatkai banda és a mezőségi esküvők, lakodalmak emléke, a Heveder zenekar mai tudása, érett előadásmódja és az együttes erősödő tánckara új előadás létrehozására inspirálta a szerzőt, az előadás rendezőjét, koreográfusát, Könczei Árpádot: „Az 1970-es évek végétől a 90-es évek elejéig több alkalommal éltem át személyesen is mezőségi,- palatkai, vajdakamarási, mezőkeszüi, visai- esküvőket, lakodalmakat. Nemcsak a magyarpalatkai banda játéka, zenéjük ereje, lendülete volt az elragadó, hanem a násznép mulató energiája is. Azok az emberek szerettek mulatni, fáradhatatlanul sokat és jól táncoltak. A 21. századdal a hagyományos falusi lakodalmak is lassan eltűnnek, átalakulnak. A történet egyszerű: lakodalomra készülő zenészek, érkeznek a vőfélyek, de a banda még nem készült el. Sietni kell, mert következik a menyasszonykísérő, a menyasszony búcsúztató, de akad, aki megzavarja a szép ceremóniát.”;

Az előadásra jegyek válthatók a Szigligeti Színház jegypénztárában 15 lejért, diákok, nyugdíjasok, illetve a színház bérletesei (a bérletkártya felmutatásával) kedvezményesen, 10 lejért válthatnak belépőt.

Bővebb információt a 0772-215371-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Keresés