A hátrány neve: hazai pálya

A hátrány neve: hazai pálya
2017. October 9.
A szurkolók ismét csalódottan, ám korántsem csendben távoztak a Praszler stadionból...
/vlm/Image/Show/84/
Szaladtunk a sárga mezes szalontaiak után...

Szép őszi idő, jó pálya, egy, a mienknél elvileg gyengébb csapat – minden adott volt tehát ahhoz, hogy az első osztályú megyei labdarúgó bajnokságban hetedik fordulójában az Unirea megszerezze két vereség és egy döntetlen után első hazai győzelmét.

A Szalontai Olimpiát fogadtuk szombat délután, az első félidőben mezőnyfölényben is játszottunk, ám ez mit sem ért, mert a pontatlanságok miatt alig kerültünk helyzetbe, igaz, a kontrákra játszó hajdúságiak sem voltak hatékonyabbak. Lehetőségeket alig jegyezhettünk, Tóth és Gego lövésénél vagy Stefan fejesénél ugrott meg kicsit az adrenalinszintünk, de a vendégeknek is volt olyan helyzetük, amikor örülhettünk ügyetlenkedésüknek… A gól(ok) elmaradása aztán persze feszültséget gerjesztett a pályán, a kispadon, a lelátón egyaránt.

A második félidőre a szalontaiak szemmel láthatóan úgy jöttek ki, mint akik tudatára ébredtek, hogy itt és most pontot, pontokat szerezhetnek. A noteszben a “mi helyzeteink” rubrika (ha lenne ilyen) üresen maradt a 45 perc alatt, ellenben mintha egy katasztrófafilmre ültünk volna be… A 68. percben még megúsztuk, talán a sok aggódó szempár “tolta” kapunk mellé a labdát. Aztán következett végzetes 13 perc: a 75.-ben egy kontra alkalmával kapusunk elindult a labda irányába, majd megtorpant, ez épp elég volt a kiugratott csatárnak, hogy elgurítsa a labdát mellette; a 86. percben egy újabb letámadás újabb gólt eredményezett; a 88. percben pedig mi végezhettünk el szabadrúgást a szalontaiak térfelén, a labdát pikk-pakk elvesztettük, ők pedig, mint a forgószél jöttek a kapunk felé, 3 másodperc alatt 4 /2 -es emberfölénybe kerülve, kispályás módszerrel kijátszva és befejezve a helyzetet – 0 – 3 ! A lefújás után a szurkolók egy része igen csúnya dolgokat hangoztatva távozott a stadionból, nem értve egyrészt a csapat hozzáállását, másrészt a cseréket sem, mert csak azt láttuk, hogy nem hoztak vérfrissítést a játékba, illetve, ha a pontmentés érdekében hozott kockáztatásról volt szó, akkor nem jöttek be.

Ifj. Fele Sándor edző csapata: Gábor G. – Hossu, Foris, Iova (83. p. Kiss), Crisan, Tóth, Stefan (76. p. Gábor J.), Horváth (60. p. Morgovan), Sándor, Daroczi, Gego.

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

A következő fordulóban a Szentmártoni CSC vendégei leszünk – a listavezetőről van szó, tehát kevés esély mutatkozik az elveszett pontok visszaszerzésére.