A hetedik Nyúzóvölgyi Népünnepélyt tartják jövő vasárnap

A hetedik Nyúzóvölgyi Népünnepélyt tartják jövő vasárnap
2012. August 6.
Augusztus 12-én tartják meg a VII.Vallási-Művelődési-Történeti Népünnepélyt a Bihardiószeg melletti Nyúzóvölgyben. Az eseményen évről évre sok érmihályfalvi is jelen van, ezért közöljük az idei részletes programot, és a helyszín legrövidebb elérhetőségét.
/vlm/Image/Show/84/
A "harcoló" csapatok felsereglése a tavalyi csatára

Augusztus 12-én tartják meg a VII.Vallási-Művelődési-Történeti Népünnepélyt a Bihardiószeg melletti Nyúzóvölgyben. Az esemény részletes programja a következő:
10 – 14 óra – Nyúzóvölgyi bográcsosok találkozója;
11 óra – III.Érmelléki Nemzetközi Népi- és Képzőművészeti Kiállítás és Vásár, kézműves foglalkozás;
11.15 óra – Kék Kálló citerazenekar (Derecske, Tépe); a tépei gyerekek és a diószegi Szömörce néptánca; előadás: Magyarság-ünnepek márciustól augusztusig (dr. Nagy Attila orvos, közíró, Debrecen); a derecskei Szivárvány és Kikelet néptánccsoportok műsora; előadás: Bod Péter élete és munkássága (Jónás Sándor bályoki lelkész); a földesi néptáncosok műsora; előadás: Kodály Zoltán, a népdalgyűjtő (Ghitea Angéla tanár-kántor, Diószeg); könyvbemutató: Rencz Csaba – Közeli történelem;
14 óra – a Száztagú Nyúzóvölgyi Kórus szolgálata; igét hirdet Nagy Zsolt, a Bihari Református Egyházmegye esperese, Biharkeresztes; XC. Zsoltár; Rákosi Jenő érmelléki esperes köszöntője;
15 óra – Pusztai Farkasok íjászbemutatója; toborzás tánccal, zenével, zászlóval; hajdúszoboszlói csikósok bemutatója; felsereglés a csatára, az eseményeket ismerteti Horváth Lajos budapesti hadtörténész; Szózat (Meleg Vilmos színművész); a Debreceni Népi Együttes és a Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes műsora; Petrucz József Bocskai című olajfestményének leleplezése; a csatajelenet megnyitója (dr.Papp Gyula ezredes, Debrecen); a hajdúcsapat eskütétele; Szózat; csatabemutató; köszönőbeszéd (Gellért Gyula diószegi lelkész); az emlékszikla megkoszorúzása; Himnusz.

Út a Nyúzóvölgybe: Érmihályfalva felől autóval Székelyhíd központjáig kell menni, onnan az állomás irányába, letérve a Székelyhíd-Létavértes határátkelő felé. A határátkelő előtt pár száz méterrel kell letérni balra, ott már általában jelzőtábla mutatja az irányt. Földúton lehet elérni a Nyúzóvölgybe, ahol a tarlón alakítanak ki parkolót a kocsiknak.

Keresés