A hétszázötvenét! – Táncolt a magyar

A hétszázötvenét! – Táncolt a magyar
2020. August 27.
Nyíló Akác Néptáncegyüttes műsora Érmihályfalva 750. születésnapján
/vlm/Image/Show/84/

Érmihályfalva 750. születésnapját ünnepeltük augusztus 20-23 között.

Természetesen a Nyíló Akác Néptáncegyüttes is részt vett eme nemes alkalom megünneplésében. Hisz a tánc ott él mindenkiben. A táncban, különösen a néptáncban, el van rejtve az üzenet: az öröm, az ünnep, a bánat, a virtus és a fájdalom egyaránt.

A magyar népi kultúrától olyan sok mindent kapunk, hogy azt meg kell osztani másokkal, fel kell hívni a figyelmet a még meglévő értékekre és a bennük rejlő rengeteg szórakozási, ismerkedési, szépérzékfejlesztő lehetőségre.

A Nyíló Akác Néptáncegyüttes közösen a nagyváradi Soroglya zenekarral, közel egy órás műsorral, tisztelgett a születésnapos előtt. A közös produkcióban hallhattunk és láthattunk mezőségi és kalotaszegi dallamokat, mezőségi korcsost láthattunk Berei Gergő előadásában, kalotaszegi legényest Gacsádi Alextől és persze közösen is megmutatták a magyar virtust a fiúk egy legényes összeállításban, a Bolondos férfitáncokban. Az előadás egy rendhagyó szatmári páros örömtánccal zárult, természetesen betartva a járványügyi előírások szabályait.

Kellemes szórakozásban volt része a közönségnek, hisz a népzene és néptánc örömforrás lehet mindenki számára.

Borbély-Simon Csaba, szervező