“A hölgyek szépsége mit sem fakult”

“A hölgyek szépsége mit sem fakult”
2013. April 28.
Szombaton este került sor a Szépasszonyok Báljára a Gödör Rendezvényházban, az Érmihályfalváért Egyesület szervezésében és vendéglátásában.
/vlm/Image/Show/84/
Szépasszonyok Bálját tartották a Gödör Rendezvényházban

Szombat este a több mint száz vendéget Nyakó József polgáremester, helyi RMDSZ-elnök köszöntötte, elmondva: azért választották a meghívásos és ingyenes módszert a szervezéskor, hogy ezáltal mintegy honorálják és elismerjék azoknak a munkáját, tenni akarását, akik a városban bármilyen közművelődési, sport és kulturális csoportot vezetnek, vagy bármilyen áldozatot vállalnak a köz érdekében – például a közelgő XXI.Nyíló Akác Napokon is már.

Ugyanakkor azokat is megszólították, akik máskor belépődíjas rendezvényeken is jelen vannak, mondván, ők is megérdemlik a kiadás mentes szórakozást. Ugyanis az esemény a szervezet által alapított Érmihályfalváért Egyesület szervezésében és vendéglátásában zajlott. A bál meghonosításával az volt a céljuk, hogy hagyományt teremtsenek a kulturált, színvonalas szórakozásra, s bár egy év kimaradt az előzőek után, a hölgyek szépsége semmit sem vesztett ragyogásából – tette hozzá a polgármester. Oláh Sándor, a házigazda egyesület elnöke is köszöntötte a megjelenteket, majd Cseke Attila képviselő idézte fel, hogy néhány hónapja ugyanitt vett részt káposztataposáson.

Hangsúlyozta, mennyire fontosak az ezekhez hasonló közösségi élmények, majd megígérte, hogy az est és az éjszaka további részében párjával együtt “derekasan kiveszik részüket” a táncból – és ezt be is tartották.
Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezetője beszéde elején gratulált a polgármesternek – és a városvezetőknek – az elmúlt egy évhez, ami alatt a város csődközeli állapotban volt költségvetését újra jó irányba fordították. Felemlítette, hogy ismeretségük kezdete óta úgy ismeri Nyakó Józsefet, mint aki nem fogy ki a kreatív ötletekből, legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról. A politikus – a bál “témája” kapcsán – méltatta az asszonyok szerepét, akik “megnyugtató háttérrel” segítik funkcióban lévő férjeiket – az eredményes vezető az erős asszonyok sikere egyben, fogalmazott.

Már a beszédek előtt, majd után is a vacsora fogásai, illetve a váradi Koktél zenekar muzsikájára a tánc újabb és újabb “félidői” váltogatták egymást.
Kétszer félórában a Szomszédnéni Produkciós Iroda humoristái is szórakoztatták a publikumot.

Az éjszaka folyamán három díjat is odaítéltek. A legszebb frizuráért járót Pocsaly Zoltán margittai polgármester ajánlotta fel, és Benkovits Angela, a Városháza főkönyvelője kapta meg.
A leghosszabb cipősarok díját hosszas méricskélés után Kéri Andrea tanárnő vehette át, aki ugyan második lett, de a már egy első helyet szerzett Benkovits Angela lemondott erről az utána következő javára.

Nem volt könnyű dolga az értő szemű zsűrinek, amikor a legcsinosabb csípőjű hölgyet kellett kiválasztani, végül Sütő Judit titkárnő mellett döntöttek
A végig jó hangulatú bál legkitartóbbjai még a helyszínen hallhatták a hajnali kakaskukorékolást, és a felkelő nap sugarainak fénye is segítette őket a hazaúton.

(Fotók: facebook.com/pages/Cseke-Attila)


Keresés